Bare Frp vil reklamere på TV

Etter at TV 2 sier ja.

VIL REKLAMERE: Frps generalsekretær Geir Mo er foreløpig det eneste partiet som vurderer å kjøpe reklametid på TV 2. Her med Siv Jensen. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
VIL REKLAMERE: Frps generalsekretær Geir Mo er foreløpig det eneste partiet som vurderer å kjøpe reklametid på TV 2. Her med Siv Jensen. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare Fremskrittspartiet er positiv til å benytte seg av politisk reklame etter at TV 2 torsdag sa at de kommer til å selge plass til slik reklame.

Hovedårsaken til at partiene er lunkne, er at de ønsker å vente på en avklaring om det er lovlig før de beslutter å reklamere på TV. Unntaket er Frp.

 — Vi har hele tiden sagt at vi vurderer dette, og er i markedet for å undersøke om noen vil sende. Nå må vi vurdere dette enda sterkere, men vi har ikke gått i studio og spilt inn noe ennå, sier generalsekretær Geir Almåsvold Mo i Frp til Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg sier at partiet er imot politisk reklame og ikke kommer til å starte med det, mens Høyre ønsker å vektlegge direkte velgerkontakt fremfor TV-reklame i den kommende valgkampen.

Venstre og Kristelig Folkeparti vil ikke vurdere TV-reklame før det er endelig avgjort om det er lovlig.

Kulturminister Trond Giske (Ap), er sterkt uenig i dommen fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen som fant at det norske forbudet er i strid med menneskerettighetene. Det er denne domsslutningen som TV 2 støtter seg til når de ønsker å selge reklametid til de politiske partiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer