VIL REKLAMERE: Frps generalsekretær Geir Mo er foreløpig det eneste partiet som vurderer å kjøpe reklametid på TV 2. Her med Siv Jensen. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
VIL REKLAMERE: Frps generalsekretær Geir Mo er foreløpig det eneste partiet som vurderer å kjøpe reklametid på TV 2. Her med Siv Jensen. Foto: SVEINUNG UDDU YSTADVis mer

Bare Frp vil reklamere på TV

Etter at TV 2 sier ja.

Bare Fremskrittspartiet er positiv til å benytte seg av politisk reklame etter at TV 2 torsdag sa at de kommer til å selge plass til slik reklame.

Hovedårsaken til at partiene er lunkne, er at de ønsker å vente på en avklaring om det er lovlig før de beslutter å reklamere på TV. Unntaket er Frp.

 — Vi har hele tiden sagt at vi vurderer dette, og er i markedet for å undersøke om noen vil sende. Nå må vi vurdere dette enda sterkere, men vi har ikke gått i studio og spilt inn noe ennå, sier generalsekretær Geir Almåsvold Mo i Frp til Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg sier at partiet er imot politisk reklame og ikke kommer til å starte med det, mens Høyre ønsker å vektlegge direkte velgerkontakt fremfor TV-reklame i den kommende valgkampen.

Venstre og Kristelig Folkeparti vil ikke vurdere TV-reklame før det er endelig avgjort om det er lovlig.

Kulturminister Trond Giske (Ap), er sterkt uenig i dommen fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen som fant at det norske forbudet er i strid med menneskerettighetene. Det er denne domsslutningen som TV 2 støtter seg til når de ønsker å selge reklametid til de politiske partiene.

Jussekspertene er uenige om lovligheten, men det er flere som støtter TV 2 i kanalens syn. Kulturministeren har varslet en anke av dommen. (NTB)