Bare gode venner

Romantisk komedie med lite romantikk og mye bæsje- og prompehumor.

FILM: En romantisk komedie uten romantisk gnist mellom ham og henne? Og uten annen komikk enn luft i løse mager? Der prompehumor er utviklet til «drompe»-humor? Ikke det, nei.

John Hamburgs «Og så kom Polly» er så tradisjonell i sin ulike-barn-leker-best-historie at den skriker etter et par knakende gode skuespillere i hovedrollene. Mellom Ben Stiller og Jennifer Aniston («Friends») finnes det ingen kjemi verken for humor eller elskov. Det eneste morsomme mellom dem er birolleinnehaveren Philip Seymour Hoffman, som spiller en feit tidligere barnestjerne som nå er avansert til Judas i en amatøroppsetning av «Jesus Christ Superstar». Alle husker ham, men ingen vil ha autografen hans.

Stiller spiller Reuben Feffer, en nerdete risikoanalytiker i forsikringsbransjen. På bryllupsreisens første dag bedrar hans kone ham med en dykkerinstruktør med sexy rumpe og fransk aksent. Han tar dem på fersken, med svømmeføttene på.

Og så kom Polly (Aniston), som er en gammel skolevenninne og Reubens diametrale motsetning. En rotløs hippie som liker etnisk mat (promp, bæsj) og har en blind ilder til kjæledyr. Hun danser salsa og spiser peanøtter på bar. Han lager statiske beregninger over hvor mange skitne herrehender som kommer uvasket fra WC og direkte i peanøttskålen. Klart at forholdet er dømt til å mislykkes. Av en eller annen oppskriftsmessig grunn blir det happy ending likevel. Who cares?