Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

bare gode venner

Kan vennskap med det motsatt kjønn være helt platonisk fra første stund?

SPØRSMÅL OM SEX OG SAMLIV? SEND INN TIL DAGBLADET/ALTOMSEX

Lill og Astrid: -  Nei!

Renate: -  Jo!

Astrid: -  Man må ha en gnist for å bli interessert i en person. Er det ingen kjemi, blir det ikke noe match, og da kan man ikke en- gang bli venner.

Lill: -  Første gang man treffer noen, vil man alltid vurdere personen opp imot seg selv, selv om det er i et nanosekund. Men så går det over, og man blir eventuelt venner i stedet.

Astrid: -  Jeg har vært tiltrukket av noen av kameratene jeg har, og jeg vet jeg har kamerater som har vært interessert i meg.

Lill: -  Det er umulig å ha et vennskap med en du aldri har tenkt den tanken med.

Renate: -  Det er så mulig som det kan gå an! Jeg har hatt mange bestekompiser. Med noen har det vært en gnist, og det er grunnen til at man ble venner. Andre kunne jeg aldri ha falt for, og de kunne aldri falt for meg. Vi har prata om det, til og med.

Astrid: -  Men da har du vurdert det!

Renate: -  Ok. Men med andre har tanken aldri har streifa meg, fordi det ikke var det jeg var ute etter. Det finnes vennskap der ingen har tenkt på at den andre er av et annet kjønn en gang.

Astrid: -  Uansett hva vi sier, så tror jeg i alle fall gutter har vanskelig for platoniske vennskap.

Lill: -  Hva med å ha et platonisk forhold basert på sex da, er det mulig?

Alle: -  Nei.

Astrid: -  Å få nye guttevenner når man er i et forhold kan også skape problemer.

Renate: -  Næh. Det går helt fint an. Men hvis kjæresten min hadde komt hjem og sagt: «Jeg skal ut og reise med den nye bestevenninna mi!», hadde det ikke vært greit.

Astrid: -  Jenter skjønner hvis jentevennen prøver å legge an på han. Men kjæresten skjønner det ikke. Hvis hun viser interesse for å bli kjent med deg, er det imidlertid greit.

Renate: -  Det er jo en bra ting å få nye venner, så lenge man ikke føler det som en trussel. Og det bør man ikke gjøre i et forhold som fungerer.

Tekst: Randi Fuglehaug

Foto: Agnete Brun

FREDAGS SEX-PANEL: Øverst fra venstre: Astrid Grotmol (20) fra Oslo, lærerstudent ved HIO, singel. Christian Hygen (28) fra Moss, medeier i reklamebyrået The Club, samboer. Kristian Seierstad (21) fra Stange, biologistudent, kjæreste. Lill Kristin Tvinde (25) fra Stavanger, tar master i markedsføring, samboer. Hermann Sabado (22) fra Orkdal, teaterskolestudent, singel. Renate Wessel Olsen (24) fra Sortland, skuespiller, samboer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media