Konsertanmeldelse: Sigrid på Slottsfjell

Bare gode vibber

Skinnende sol og en energisk Sigrid ble det perfekte startskudd for årets Slottsfjell-festival.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Platebransjen har jobbet iherdig med å utvide norgeshypen som herjer i det internasjonale markedet, og bruker dette året massive midler på å breake utvalgte norske artister i USA. Blant dem finner vi Ålesunds eget stjerneskudd Sigrid Raabe, som under årets by:Larm leverte en øyeåpnende forsmak på moroa vi nå ser utvikle seg i realtid.

Sigrid på Slottsfjell

Hvor: Kastellscenen
Tilskuere: Rundt 3000

«Begynnelsen på noe stort.»
Se alle anmeldelser

20-åringens smittende sceneshow har allerede gjort henne til en populær live-favoritt, og drøye to uker etter sin kritikerroste Roskilde-konsert, var hun onsdag ettermiddag tilbake på «hjemmebane». Nærmere bestemt Slottsfjell i Tønsberg, hvor Sigrid åpnet i kampklar signaturform med «Go to War» og «I Don’t Buy It».

Til tross for en offisiell katalog som foreløpig kun består av fire låter, sitter stortalentet på nok materiale til å holde det gående gjennom 40 sammenhengende minutter. Et show som i stor grad bæres av den unge hovedpersonens lidenskapelige fremførelse, karismatiske stemme og en fengslende tilstedeværelse som beveger seg kontinuerlig mellom naiv ydmykhet og komplett, proft fokus.

Uten et velkjent repertoar kan det fort bli en utfordring å holde på fokuset til et ungt og vandrede festivalpublikum, men der Sigrid midtveis ser ut til å dabbe noe av, suger hun de oppmøtte tilbake i sitt energiske univers med «Fake Friends», «Credit» og selvfølgelig den store - noe brå – eksplosjonen av en finale, «Don’t Kill My Vibe».

«Dette er den kuleste konserten jeg har hatt,» roper hun fra scenen, og belønner samtidig resten av oss med en perfekt start på årets Tønsberg-besøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer