Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bare hunder har sex i det fri

«Big Brother Africa» handler ikke om sult og krig - men boblebad, fyll og sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deltakere fra 12 afrikanske land gir seerne et annerledes bilde av Afrika enn det vi er vant til fra katastroferapportene på nyhetene.

- Vi er utdannet, vi kan innlede forhold og vi fører ikke alltid kriger, fastslår direktør Carl Fisher i den sørafrikanske tv-kanalen M-Net.

Som i vår hjemlige versjon handler det om grøftefyll, baksnakking og hemningsløs sjekking. Og selvsagt er det dusj-halvtimen som drar flest seere. Den utagerende oppførselen sjokkerer mange konservative afrikanere. Særlig etter at Gaetano Kagwa (30) fra Kenya i helga hadde sex med Abergail Plaatjes (25) fra Sør-Afrika.

- Bare hunder har sex i det fri, raste en seer fra Kampala.

Produsentene fra Sør-Afrika og Nederland har høyere mål enn kun å underholde med den 106-dager lange serien som startet 25. mai. De ønsker å gi afrikanere en mulighet til å se seg selv på en ny måte - ikke bare som ofre i endeløse reportasjer om sult og etnisk krigføring.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at programmet når rundt 25 millioner seere i 10 land. Den mest ihuga fansen kan følge hendelsene i luksushuset i Johannesburg 24 timer i døgnet via betal-tv. 27 kameraer overvåker deltakerne fra Sør-Afrika, Namibia, Botswana, Angola, Uganda, Tanzania, Ghana, Nigeria, Malawi, Kenya, Zimbabwe og Zambia. Første deltaker ut var Bruna Estevao fra Angola.

- Jeg drikker ikke, jeg røyker ikke og jeg dusjer ikke naken foran kameraene, og det er trolig forklaringen på at jeg måtte ut, sier hun.

Vinneren får drøyt 700 000 kroner.

Sjekk bigbrotherafrica.com

<B>IKKE REPRESENTATIVE: Kritikerne mener at Big Brother-deltakerne tilhører den utdannede eliten.
FORSVARER PROGRAMMET: - «Big Brother Africa» har ført til dialog på tvers av de afrikanske grensene, men det er bare underholdning - ingen sosial eller politisk beskrivelse av Afrika, sier produsent Marie Roshold.
PENE OG UNGE: 12 afrikanere er samlet i et hus som ikke mangler noen fasiliteter.
<B>SJOKKERER: Nakendusjing, boblebadfyll og dynegymnastikk har satt i gang moraldebatten.