-  Bare jeg kan lage fest i Norge

I dag holder Kjell «Baron von Bulldog» Nordström det han mener blir Norges beste fest noensinne. Samtidig er han drittlei sytete mote- og designkollegaer.

-  De svetter nede på Grand nå. De må åpne alt som er av VIP-lounger for å få plass til oss, sier Kjell «Baron von Bulldog» Nordström.

I dag viser han «Stars & Groupies» på Grand Hotel i Oslo, kjendisdesignerens første kommersielle motekolleksjon .

Ari-vennen har ei gjesteliste på 500 personer, og på festen etterpå vil det bli mulig å vasse i både sjampanje og kjendiser.

Kongevenn

Kjell Nordström ble for alvor kjent i Norge da han sammen med Ari Behn i fjor lanserte kleskolleksjonen «Behn og Bulldog». Og den yngre delen av kongefamilien er invitert, denne gangen også.

-  Men Mette-Marit og kronprinsen kommer ikke, dessverre. De har besøk fra Sverige, og sitter fast på Slottet, sier svensken som har bodd i Norge de siste 15 åra.

Kontroversiell

Nordström har tidligere stilt ut en narkoman venn på Kunstnernes Hus, og fikk mye oppmerksomhet da han lanserte en nazi-inspirert kolleksjon, få dager etter at Benjamin Hermansen ble drept på Holmlia i Oslo.

 FESTBARON I PAPIRSMOKING:  Kjell «Baron von Bulldog» Nordström viser i kveld kolleksjonen «Stars & Groupies» på Grand Hotel i Oslo. Plagget han er mest fornøyd med, har han på seg. - En smoking for engangsbruk. Kjøp engangsklær, oppfordrer han. Foto: Jon Terje H. Hansen
FESTBARON I PAPIRSMOKING: Kjell «Baron von Bulldog» Nordström viser i kveld kolleksjonen «Stars & Groupies» på Grand Hotel i Oslo. Plagget han er mest fornøyd med, har han på seg. - En smoking for engangsbruk. Kjøp engangsklær, oppfordrer han. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Tidligere i år ble han kåret til årets designer under Oslo Fashion Awards.

Men han har lite til overs for norske designere.-  Jeg omgås lite andre motefolk. Det blir litt incestuøst. Det er mange flinke designere i Norge, men det er så mye syting, sier baronen, og utdyper:

-  Folk må jobbe mer og designe bedre. Noen er flinke, men det er for mange som sitter og bare tover ull, og syter over at folk ikke kjøper det. Jeg skjønner godt at folk ikke vil ha den tova ulla deres, den er jo dritstygg. Samtidig har han invitert det som kan krype og gå av moteskapere og andre kjendiser til fest i kveld.-  Jeg arrangerer mange fester, og det blir alltid veldig vellykket. Og det blir det denne gangen også. Det er ingen som er i nærheten av å lage like bra fester som meg her i Norge. Absolutt ikke, sier baronen.

Og han krever at kjendisene gjør sine forberedelser: -  Jeg håper virkelig at folk ikke dukker opp i jeans og T-skjorte. Jeg krever glamour. Folk må komme som rockestjerner eller groupies.

Rockedrøm

Bak kleskodekravet på festen og hele «Stars & Groupies»-kolleksjonen ligger litt enkel Baron von Bulldog-filosofi:

-  Alle menn vil være rockestjerner. Eller i hvert fall se ut som en.

Og alle damer vil egentlig legge seg på rygg for en rockestjerne. De vil være groupies. Derfor har jeg fått assistenten min, Elisabeth Nøkholm, til å lage kvinnekolleksjonen. Jeg lager bare klær for menn, for meg er kvinner bare tilbehør til menn.

-  Og dette mener du alvorlig?

-  Jo, det er jeg helt overbevist om. Jeg er ingen ekspert på kvinner, men ja, slik tror jeg det er. Og, ja, jeg vil vel få feministene og Ottar på halsen. Men det er jeg klar for.

-  Så jenter vil ikke bli rockestjerner?

-  Jo da, noen så. Og dem lager jeg klær til, sier designeren, som blant annet har samarbeidet med bandet Animal Alpha og vokalist Agnete Kjølsrud.

Smoking av papir

Baronen har også kledd opp Hank von Helvete i Turboneger, men det er en litt annen type rockestjerner han har inspirasjon fra denne gang.

-  Jeg liker David Bowie, men i denne kolleksjonen har jeg hatt mer inspirasjon av den schizofrene broren hans, som faktisk var Davids største fan.

-  Dette er annerledes. Elvis is definitely not in the building denne gangen, sier han.

Plagget han er mest fornøyd med, er en papirsmoking.-  En smoking for engangsbruk. Denne kan man ta på seg, gå på fest, søle vin, ha sex med en groupie, og bare kaste eller brenne den etterpå. Det er rock\'n\'roll. Jeg er helt motstander av resirkulering og sparing. Kjøp engangsklær, bruk masse penger, lev et vilt liv!