Bare Kaia

Kaia Foss er 16 år og sexdebuten nærmer seg med stormskritt.

PÅ LERRET vel å merke. I januar har den norske ungdomsfilmen «Bare Bea» kinopremiere, og da kan alle se Kaia Foss debutere seksuelt i rollen som Bea.

- Sexscenene var ikke så morsomme å spille inn. Jeg har jo aldri vært med i noen film før, så det er klart det var ubehagelig å late som om du har sex, med 15 stykker i rommet. Jeg hadde litt prestasjonsangst. Men når det er sagt, så synes jeg at det gikk veldig bra. Det var en proff stab og en lett tone i rommet. De fikk meg til å føle meg trygg.

- Hva synes foreldrene dine om sexscenene?

- De trengte nok litt bearbeiding på akkurat det punktet. Men etter at de møtte Petter (regissør Petter Næss, kjent fra «Elling»-filmene red. anm) og de andre folk i staben, ble de beroliget. De er veldig engasjert og klipper ut alle bilder og små notiser om meg i avisene.

«BARE BEA» handler om en 16 år gammel jente, som er den siste jomfruen i venninnegjengen. Når skolens kjekkeste gutt forelsker seg i henne, havner hun i et dilemma. Bestevenninnen sier nemlig at hun ikke burde miste dyden til en hun er forelsket i, fordi sex\'en alltid er så dårlig den første gangen. Derfor blir de enige om å finne en ubetydelig gutt som kan være prøvekanin.

- Og så blir det selvfølgelig en masse forviklinger. Det er en klassisk ungdomsfilm, hvor folk driter seg ut, og du føler litt med dem når ting er pinlige.

- Du er like gammel som jentene i filmen. Synes du historien har noen rot i virkeligheten?

- Tingene er jo satt veldig på spissen, og historien er nok ment å illustrere det presset som finnes i ungdomsmiljøene. Og det er riktig at det er mye press på folk i min alder, men hvorvidt akkurat dette foregår i ungdomsgjenger rundt i landet, vet jeg ikke noe om.

- Prater dere 16-åringer mye om den seksuelle debuten?

- Ja, det er klart. Det avhenger selvsagt av hvilken vennegjeng du henger i, men jeg tror at det er vanlig å være opptatt av det.

KAIA GÅR PÅ dramalinjen på Hartvig Nissen i Oslo, og hun har lyst til å satse videre som skuespiller.

Nylig så hun debutfilmen sin for første gang;

- Oi! Det var det jeg tenkte da jeg så filmen. Jeg er med i hver eneste scene. Det er vanskelig å si noe om hvordan filmen var, for jeg ble ganske opphengt i meg selv. Neste gang jeg ser den klarer jeg kanskje å se den på en annen måte.

For to år siden gikk den norske ungdomsfilmen «Lime» på trynet. Dårlige anmeldelser og dårlig besøkstall. Kaia tror det vil gå bedre med denne.

- Dette er en helt annerledes film, så det blir vanskelig å sammenligne de to. Men jeg er selvsagt veldig spent på hvordan folk tar imot den. Spesielt folk på min egen alder, for de tenker jo annerledes enn en filmanmelder på 50 år.

«Bare Bea» har kinopremiere 23. januar. Surferosa står for all filmmusikken.

HAR HOVEDROLLEN: Surferosa står bak all musikken i filmen «Bare Bea». Kaia Foss var ikke fan av bandet fra før, men nå liker hun dem godt. - Jeg synes musikken deres er veldig riktig til filmen, de gir den litt ekstra energi.