KLATREMUS: Nicolay Sereba (til venstre) og Vincent Dery gjør det skarpt i USA for tida. Og så Katy Perry, da. Foto: Sveinung Ystad/Stella Pictures
KLATREMUS: Nicolay Sereba (til venstre) og Vincent Dery gjør det skarpt i USA for tida. Og så Katy Perry, da. Foto: Sveinung Ystad/Stella PicturesVis mer

Bare Katy Perry klatrer mer enn Nico & Vinz på verdens viktigste hitliste

Norsk hitalarm i USA.

(Dagbladet): I natt ble det klart at den norske duoen Nico & Vinz' hit «Am I Wrong» klatrer 37 plasser på Billboard Hot 100 i USA, fra en 91. plass til en 54. plass.

Nå er imidlertid hele lista publisert på Billboards nettsider, og der kommer det fram at Nico & Vinz er ukas nest beste klatrere - bare slått av Katy Perry.

Hun klatrer nemlig hele 46 plasser, fra en 83. plass til en 37. plass, med låta «Birthday».

- Uvirkelig og stas Verken Sam Smiths «Stay With Me», Shakiras «Empire» eller Coldplays «Midnight» klarer å tukte «Am I Wrong» med hopp på henholdsvis 26, 26 og 19 plasser.

Ukas hendelser har gjort at det etter sigende har begynt å kile i magen hos de ansatte i Nico & Vinz' plateselskap Warner Music.

- Den siste uken har både YouTube og iTunes steget voldsomt, så vi håpet på et byks. I fjor på denne tida håpet vi det skulle bli Norges sommerhit, at amerikanerne nå spår den som «a summer smash» i USA er uvirkelig og stas. Nico og Vinz jobber beinhardt og fortjener dette så innmari, sier A&R i Warner Music Norge, Silje Larsen Borgan, til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Nico & Vinz selv i dag, men de har tidligere vært klar på at de har som mål å gå helt til topps på lista.

SLÅTT AV NICO & VINZ: Shakira. Foto: NTB Scanpix
SLÅTT AV NICO & VINZ: Shakira. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Billboard Hot 100 sammenfatter hver uke antall streaminger, nedlastninger, radiospillinger og videoavspillinger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA akkurat nå.

I a-has fotspor? «Am I Wrong» er blant annet den låta som flest amerikanske radiostasjoner har listet i sin første uke hittil i år.

Samtidig gjør de det også svært sterkt på amerikanske iTunes, hvor den ligger stabilt inne på topp 20.

I Norge har «Am I Wrong» for lengst blitt en hit og har solgt til platina 14 ganger. Også i andre land, som det store musikkmarkedet Tyskland, har de blitt tatt vel i mot. Der smalt de inn på en tredjeplass.

SLÅTT AV NICO & VINZ: Coldplay. Foto: Benjamin A. Ward
SLÅTT AV NICO & VINZ: Coldplay. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

Av norske artister er det bare a-ha og deres «Take on Me» som har klart å kapre den gjeveste Billboard-plassen. Det skjedde i 1985.

Det er imidlertid ikke lenge siden Ylvis klarte å klatre seg opp til en 6. plass på den samme lista.

M2M, Madcon, Stage Dolls og produsentene i Stargate er blant de andre nordmennene som har vært innom Billboard Hot 100.