Bare kjærlighet og død

Det er utrolig at man kan føle seg så likegyldig til spørsmålet om ei ung jente skal leve eller dø som i «If I Stay».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Tenåringer som skal nå ut til de store massene av jevnaldrende, i alle fall hvis de er hovedpersonen i en roman med påfølgende filmatisering, må velge ett av to alternativer: Redde verden, eller dø.

Slik «Divergent» virket som en fattigmannsversjon av «The Hunger Games», rir «If I Stay» på legefrakkeskjøtene til «The Fault In Our Stars». Alle filmene er basert på bestselgende ungdomsromaner.

Uelegant Her gjøres det uelegante vekslinger mellom fortidsplan og nåtidsplan. På nåtidsplanet rekker Mia (Chloe Grace Moretz) såvidt å grunne over to ting - over søknaden til den prestisjetunge musikkskolen Juilliard og krangelen med kjæresten Adam (Jamie Blackley) - før bilen hun og familien sitter i, havner i en kollisjon og blålysbilene bringer henne til sykehuset.

Mia blir atskilt fra sin egen kropp og vandrer rundt i korridorene som et blondekledd spøkelse mens hun prøver å finne ut hva som har skjedd med familien, ser tilbake på forholdet til Adam, og i noen heller svulstige scener kjenner på om livet er verd å vende tilbake til.

Kamuflert glansbilde Men livet hun ser tilbake på, virker ikke som noe liv i det hele tatt, men som et dårlig kamuflert glansbilde kledd opp i rufsete Portland-indie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer