Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bare kvinner på Månen

Billettsalget går så det griner.

RENT BORD: Patti Smith opptrådte på Sentrum Scene i sommer - og gjorde rent bord. Det er bare å se fram til konserten på Månen (Månefestivalen) siste helga i juli i Gamlebyen i Fredrikstad. Foto: Anders Grønnberg
RENT BORD: Patti Smith opptrådte på Sentrum Scene i sommer - og gjorde rent bord. Det er bare å se fram til konserten på Månen (Månefestivalen) siste helga i juli i Gamlebyen i Fredrikstad. Foto: Anders Grønnberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommerens Månefestival i Fredrikstad skal bare ha kvinnelige artister.

Patti Smith, Suzanne Vega, Mari Boine, Monica Heldal, Beth Hart, Valkyrien Allstars, Anne Grete Preus og Katzenjammer er bare et lite utvalg av sterke kvinnelige artister som skal stå på hovedscenen under Månefestivalen i Fredrikstad sist helg i juli.

Fikk kjeft - Vi fikk kritikk i fjor for å ha få kvinnelige artister, så vi gikk i oss selv - og resultatet blir i år bare kvinnelige soloartister eller band frontet av kvinner, sier festivalsjef Jimmy Olsen.

Argumentet som festivaler har brukt om at kvinnelige artister ikke selger, er bare noe tull, framholder festivalledelsen i Fredrikstad.

- Jeg fant ingen god grunn for ikke å engasjere flere kvinnelige artister, for de er jo der. Så satte jeg opp en liste med navn jeg selv kunne tenke meg å høre. Da det var gjort, kom ideen om bare å lage en festival med bare kvinnelige frontfigurer og soloartister, sier Jimmy Olsen.

Aldri forhåndssolgt så godt - Vi har aldri forhåndssolgt så mange billetter. Om lag 3000 billetter er revert bort, det er en tredel av det vi har plass til foran hovedscenen, sier Jimmy Olsen.

- Nå gleder vi oss til å mange sterke damer - ikke minst Suzanne Vega, som forrige uke kom med ny plate - hennes første på sju år.

Jimmy Olsen legger til at i Gamlebyen denne festivalhelga er det fem andre mindre scener med gratis inngang. Olsen forventer 30 000 festivalgjengere til den historiske festningsbyen helga 25.-27. juli.

MÅNEFESTIVALEN:  Suzanne Vega på Norwegian Wood-scenen i 2002 - nå er hun klar for Fredrikstad. 
Foto: Aleksander Nordahl
MÅNEFESTIVALEN: Suzanne Vega på Norwegian Wood-scenen i 2002 - nå er hun klar for Fredrikstad. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer
Hele Norges coronakart