bare musikk

STOCKHOLM (Dagbladet): Fansen dåner når Backstreet Boys viser magemusklene og gjør samleiebevegelser på scenen. - Men vi spiller ikke på sex, hevder Kevin Richardson (26). Hele gruppa ber sammen hver kveld før de går på scenen og forfører ungjentene.

Backstreet Boys vil ikke være med på at de bevisst legger opp til et sexy show, slik som «kollegene» i Spice Girls gjør.

- En del av dansingen er vel kanskje litt sexy, men showet handler først og fremst om musikk, sier Kevin, som er eldstemann av de fem fjortis-idolene.

- Publikum hadde hylt og skreket samme hva vi hadde gjort, mener han.

- Jeg tar av meg skjorta, men det er på grunn av min kunstneriske integritet. Når Madonna kan, så kan vel jeg også, flirer Howie Dorough (24).

- Når vi jobber med koreografien, er vi alltid oppmerksomme på om ting kan misforstås, understreker han, mer alvorlig.

Eksklusivt møte

Dagbladet fikk som eneste norske avis møte Backstreet-gutta bak scenen i Globen i Stockholm i går. Bandet dro direkte til Sverige etter showet i Oslo Spektrum søndag kveld. Mandag og torsdag spilte de for til sammen 28000 svenske fans - minst like hysteriske som de norske.

- Faktisk var det norske publikummet så rolige at vi var litt sjokkerte, sier Alexander James McLean (20), lite imponert over desibelstyrken i hvinene i Oslo Spektrum.
- Men publikum var oppmerksomme, og vi fikk inntrykk av at de virkelig lyttet til musikken. Det er kult, sier han om konserten i Norge.

Hjertesyk

Norske Backstreet-fans har de siste ukene sendt inn spørsmål til gruppa via Dagbladet og hit 40.no på TV2. Mer enn 2000 forslag kom inn, og Dagbladet stilte selvfølgelig fansens egne spørsmål til gutta i går.

- Når kommer dere tilbake til Norge?

- Vi skal sette sammen et nytt show og dra ut på ny verdensturné en gang tidlig neste år. Da regner vi med å spille også i Norge, sier Kevin. Men han og resten av bandet er ikke helt gira på å feriere i Norge, med vikingskip og geitost.

- Må vi melke geita selv? fleiper Brian Littrell (23), som snart skal legges inn på sykehus og opereres for medfødt hjertefeil.

Sykemeldes

- Norske fans lurer på hvordan dere andre i gruppa reagerte da Brian fortalte om operasjonen?

- Vi var hjemme i Orlando da han fortalte det, og vi ble helt sjokkerte. Vi skulle ønske at vi kunne vært der for ham hele tida, men Brian er en stor, sterk gutt som klarer dette greit, sier AJ.

- Jeg skulle egentlig blitt operert da jeg var fem år, men jeg ble bedre etter hvert som jeg vokste opp. Men feilen må fikses, slik at jeg kan fortsette å hoppe rundt på scenen, sier Brian.

Etter inngrepet blir han sykemeldt i seks til åtte uker, før han er tilbake i full sving når bandet starter sin USA-turné i juli.

Romantiske drømmer

- Har dere noen ritualer før dere går på scenen?

- Hele gruppa ber sammen, for å fokusere og forberede oss mentalt på showet, røper Kevin.

- Det er alltid ganske crazy bak scenen før showene, vi surrer rundt og styrer med klær og dusjing. Men selv om det er hektisk, prøver vi også å få tid til å spise middag sammen før vi skal på scenen, legger Nick Carter (18) til. Han er yngstemann i gruppa, og står høyt i kurs blant jentene.

- Nick, hvordan ville du sjarmere en jente på en romantisk date?

- He, he. Jeg elsker stranda og havet, så jeg ville nok tatt henne med til stranda seint om kvelden, når månen skinner og bølgene ruller sakte mot land...

- Har du noen gang gjort det?

- Aldri, men jeg jobber hardt med fantasien! Skulle gjerne prøvd, rødmer Nick - mens kompisene ler rått. Ingen av idolene har kjærester, i alle fall ikke offentlig.

- Hva gjør dere med alle teddybjørnene som kastes opp på scenen?

- Vi beholder noen, men de fleste gir vi videre til barnesykehus og veldedige organisasjoner. Vi synes det er kult å gjøre en haug unger glade på den måten, sier AJ.

<B>BACKSTAGE MED BACKSTREET:</B> Backstreet Boys poserer for Dagbladet.