«Nobel»:

Bare én av «Nobel»-soldatene har militærerfaring i virkeligheten

En ble ikke sikkerhetsklarert, en annen kunne ikke på grunn av matallergi.

HØSTENS STORSATSING: «Nobel» har fått gode kritikker og går på NRK 1 i syv søndag framover. Første av åtte episoder ble sendt i går. Her ser vi skuespillere Anders Danielsen Lie og Kyrre Hellum returnere fra oppdrag i full FSK-mondur. Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted
HØSTENS STORSATSING: «Nobel» har fått gode kritikker og går på NRK 1 i syv søndag framover. Første av åtte episoder ble sendt i går. Her ser vi skuespillere Anders Danielsen Lie og Kyrre Hellum returnere fra oppdrag i full FSK-mondur. Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er jo en av få som spiller soldater i «Nobel» som faktisk har vært i militæret, forteller skuespiller Dennis Storhøi til Dagbladet og flirer.

- Jeg var i Garden og husker både førstegangstjenesten og den berømte helvetesuka godt, så jeg har erfart litt hva slags tøff psyke militæret kan kreve. Soldatene i FSK tror jeg har en såpass sterk mentalitet at de fleste av våre hverdagsproblemer blir ganske små, sier Storhøi.

Morsk type

I NRKs samtidsdrama «Nobel», som hadde premiere søndag kveld, spiller han den beinharde FSK-sjefen Jørund Ekeberg, og i løpet av de to første episodene Dagbladet fikk se under presselanseringen er det tydelig at Ekeberg er en svært morsk kar.

- He he, han kan nok virke streng, men karakteren er ikke særlig privat i serien, og det vises lite til hvordan Ekeberg er utenfor jobben. Jeg ser for meg at han er mykere på hjemmebane, sier Storhøi.

I tv-serien styrer Ekeberg spesialsoldatene han disponerer «med jernhånd», og Storhøi er faktisk den eneste av de framtrende medlemmene av FSK-patruljen i høstens største dramaserie som kan skilte med noen som helst erfaring fra Norges forsvar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer