«Mobile Lovers» av Banksy, slik den berømte geriljakunstneren la ut bilde på sitt nettsted, er nå på en ungdomsklubb. Foto: Banksy.co.uk
«Mobile Lovers» av Banksy, slik den berømte geriljakunstneren la ut bilde på sitt nettsted, er nå på en ungdomsklubb. Foto: Banksy.co.ukVis mer

Bare noen timer etter at Banksy slo til med et nytt verk, var det revet ned

Ungdomsklubb brukte kubein.

Ikke før hadde den berømte og anonyme gatekunstneren Banksy fått et nytt verk opp på en vegg i hjembyen Bristol, før kunstverket «Mobile Lovers» ble brukket ned.

Ifølge BBC gikk det bare noen timer fra geriljakunstneren slo til og avbildet et par som omfavner hverandre kjærlig samtidig som de sjekker mobiltelefonene sine, før ansatte ved en ungdomsklubb i nabolaget plukket det ned.

Nå kan nysgjerrige i stedet for beskue Banksy-kunsten på Broad Plains Boys Club.

- Vi er åpen hele tiden, dag og natt, så folk kan komme og se det mot å gi litt. Klubben er 120 år gammel og vi trenger 1,2 millioner kroner for å holde den åpen. Det er en massiv vegg som han kunne laget det på, men det gjorde han ikke, så vi tror han gjorde det for å hjelpe oss med å samle inn pengene, sier ungdomsarbeider Gordon Powell ved klubben til BBC.

Banksy la ut bildet av verket mandag på sitt nettsted og oppfordret til «skattejakt». I følge Banksy-tilhengeren Sally, som først sporet opp beliggenheten, var det malt på en finerplate, festet bare med skruer.

Nå har ungdomsklubben i stedet festet en lapp på stedet, der de sier de «har det på klubben for å forhindre vandalisme og ødeleggelser».

(NTB)