«Bare pass deg, Gunnar Staalesen»

Chris Tvedt skrev fjorårets beste krimbok.

ÅRETS BESTE: Chris Tvedt fikk i dag den høythengende Rivertonprisen for fjorårets beste krimlitterære verk. Nå lurer han på hvordan han skal få med seg revolver-trofeet hjem til Bergen.
Foto: Morten Holm / Scanpix
ÅRETS BESTE: Chris Tvedt fikk i dag den høythengende Rivertonprisen for fjorårets beste krimlitterære verk. Nå lurer han på hvordan han skal få med seg revolver-trofeet hjem til Bergen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rivertonjuryen har talt: Chris Tvedt skrev fjorårets beste norske krimroman, med «Dødens sirkel». Han fikk i dag Rivertonprisen, på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo.

- Hvis du er krimforfatter, vet du at det er dette som er prisen. Det er en stor glede å få Rivertonrevolveren. Jeg opplever det som en anerkjennese av at jeg har gjort noe riktig, sier Tvedt til Dagbladet.

Rivertonprisen deles ut en gang i året til fjorårets beste kriminallitterære verk.

Skiller seg ut - Vinneren av den 39. Rivertonprisen skiller seg ut! Absolutt ikke på grunn av valg av hovedpersonens yrke, men fordi forfatteren besekriver en klassisk reise i fornedrelse, og om de slagene hovedpersonen må utkjempe for å renvaske seg selv, sa juryleder Agnes Moxnes i sin tale til vinneren, og la til, med et lite spark til en annen bergensforfatter og krimkollega:

- Det er femte gang denne forfatteren har rigget et nytt univers for sin hovedperson — forsvarsadvokat Mikael Brenne. Og han gjør den jobben bedre og bedre. Så bare pass deg, Gunnar Staalesen.

I «Dødens sirkel» blir Mikael Brenne anklaget for en forbrytelse, mister advokatbevillingen og blir satt i varetekt. For å ha noe å gjøre, begynner han å jobbe med en 25 år gammel dobbeltdrapsak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer