«Bare pr-stunt»

Disney avviser kritikken fra Michael Moore, som ikke får distribuert en kritisk film om Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Filmskaperen og raddisen Michael Moore har fått oppmerksomhet i media verden over etter at det ble kjent at Disney ikke vil distribuere hans siste film. Ifølge Moore skyldes avgjørelsen at Disney ikke ville gjøre seg til uvenn med guvernøren i Florida, Jeb Bush.

- Latterlig. Det har aldri vært diskutert og er fullstendig usant, sier sjefen i Disney Michael Eisner ifølge The Guardian. Han sier avgjørelsen ble tatt for ett år siden.

- Vi fortalte Moores agent og Miramax i mai 2003 at filmen ikke ville bli distribuert. Den avgjørelsen blir stående, sier Eisner.

Disney mener Michael Moore ripper opp i saken nå bare for å få gratis omtale av filmen før den skal vises på filmfestivalen i Cannes neste uke.

Filmen Farenheit 911 linker president Bushs familie til mot Osama bin Ladens familie. Den er sterkt kritisk til Bush-administrasjonens håndtering av 11. september 2001.

<B>FILMEN:</B> Michael Moore blir stoppet av Secre Service utenfor Saudi-Arabias ambassade. Scene fra filmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer