MULIG VINNER:  Debutant Maja Lunde som er aktuell med «Bienes historie» kan gode forutsetninger for å stikke av med årets bokhandlerpris, mener Dagbladets bokansvarlig. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
MULIG VINNER: Debutant Maja Lunde som er aktuell med «Bienes historie» kan gode forutsetninger for å stikke av med årets bokhandlerpris, mener Dagbladets bokansvarlig. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpixVis mer

Bare romaner nominert til Bokhandlerprisen

- Lite overraskende.

(Dagbladet): I dag ble det klart hvilke ti forfattere som norske bokhandlere har likt beste dette året.

Til sammen har 100 titler vært med i kampen om flest nominasjoner, men de som nådde opp på lista er:

Heidi Linde, «Norsk sokkel», Gyldendal
Helga Flatland,
«Vingebelastning», Aschehoug
Jørgen Jæger, «Monster», Juritzen forlag
Ketil Bjørnstad,
«Verden som var min. Sekstitallet», Aschehoug
Lars Saabye Christensen
, «Magnet», Cappelen Damm
Maja Lunde, «Bienes historie», Aschehoug
Roy Jacobsen, «Hvitt hav», Cappelen Damm
Samuel Bjørk, «Uglen», Vigmostad & Bjørke
Siri Pettersen,
«Evna», Gyldendal
Trude Teige,
«Mormor danset i regnet», Aschehoug

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Dagbladets bokansvarlig, Marie L. Kleve, mener at det er en lite overraskende liste som bokhandlerne har stemt fram.

- Det er gøy at det er like mange kvinner og menn som er nominert i år. Men som vanlige er det bare er romaner på lista, selv om prisen skal være åpen for alle sjangre og det har kommet sterke novellesamlinger, diktsamlinger og sakprosabøker, og ikke minst barne- og ungdomsbøker, i år. Det viser at romanen står høyt i kurs hos de bokhandleransatte, sier Kleve.

Kleve mener at den eneste debutanten på lista kan ha gode sjanser for å vinne når prisen deles ut 24. november på Litteraturhuset i Oslo.

- Så godt som alle er etablerte navn, bortsett fra debutanten Maja Lunde med «Bienes historie». Men hun burde være en sterk kandidat i år, boka har blitt godt mottatt av både kritikere og bokkjøpere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram