Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bare romforskning

Demonteringen av hotellrommet i Bodø, kan bli TV-show på NRK. - Det var ikke hærverk, bare romforskning, sier XLTV-sjef Espen Thoresen, som er klar til å betale regninga etter hotellrommassakren i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er Espen Thoresen uønsket

- Det hele startet ved at jeg skulle vise fram noen skrujern, en multitrekker, jeg hadde med meg. Vi testet dem først på sofaen, og til slutt var det ikke flere skruer å teste der. Så ble det til at vi fortsatte gjennom hele rommet og inn på badet. Det var ingen enkeltpersons idé, bare noe som skjedde suksessivt helt til vi avsluttet med telefonen, sier Thoresen.

- Jeg skjønner godt at de er litt sure på hotellet i dag, sier han. Thoresen og hans NRK-kamerater er på turné med showet «En aften sånn midt på treet».

- Ingen skal ta oss på hærverk. Dette er romforskning, mener Thoresen., som sammen med Kristopher Schau, Atle Antonsen og Johan Golden brukte halvannen nattetime lørdagsnatta til den omfattende demonteringen av hotellrommet. Hele seansen er filmet og NRK-gjengen vurderer å sende noe av det på TV.

- Ja, det er riktig. Men det kommer helt an på hvor mye bråk det blir av denne saken, sier Thoresen.

- Var dere fulle?

- Nei, ikke fulle. Vi hadde drukket litt og var vel ikke i stand til å kjøre bil. Men vi var absolutt ikke fulle, mener Thoresen, som nå allikevel opplever mer bakrus fra Bodø-oppholdet enn han setter pris på.

Den kommer i form av en klekkelig regning for montering og istandsettelse av rommet. Tapte leieinntekter kan også bli plusset på regningen.

Pusset opp hotell

- Sa du fra hva dere hadde gjort før dere forlot hotellet lørdag morgen?

- Nei, jeg fikk ikke gjort det. Jeg fant ikke engang igjen dørkortet mitt. Vi hadde forsovet oss og hadde det kjempetravelt for å rekke flyet, sier Thoresen, som også har oppussing av et hotellrom på samvittigheten:

- Vi pusset opp et rom på rockehotellet Chelsea Hotel på Manhattan i New York. Det så redselsfullt ut før vi startet og ble hotellets fineste etterpå. Dermed ble romprisen satt opp, ler Thoresen, som ikke ble trodd da han overfor hotelledelsen en stund seinere påpekte at det var han som hadde gjort arbeidet.

Til helga reiser XLTV-teamet til Bergen for å underholde på Høyskolen.

- Får ikke håpe jeg blir sjekket for verktøy før jeg tar inn på hotell der. Men jeg kan berolige hotelleierne på Vestlandet: Romforskningen er avsluttet, vi er i ferd med å gå videre nå.