Bare «sådär» fra Mankell

Den aller siste boka om Kurt Wallander er en ujevn opplevelse.

UJEVN SORTI: Det er ikke første gangen Henning Mankell har sagt farvel til Kurt Wallander. Men denne gangen er det kanskje grunn til å tro ham, skriver vår anmelder. Foto: Torbjörn Selander
UJEVN SORTI: Det er ikke første gangen Henning Mankell har sagt farvel til Kurt Wallander. Men denne gangen er det kanskje grunn til å tro ham, skriver vår anmelder. Foto: Torbjörn Selander Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KRIM: «Den urolige mannen» er den aller siste boka om Kurt Wallander. Sier Henning Mankell. Igjen. Men denne gangen, etter ti bøker, er det kanskje grunn til å tro ham.

For i «Den urolige mannen» innser 60-åringen Wallander at han er gammel og sliten, og i grunnen ikke har så mye å se fram til. Men det skjer da ting også i hans lille sfære: Han selger leiligheten og kjøper seg hus på landet, han skaffer seg hund og, ikke minst, hans datter Linda får barn med sin finansmann Hans. Samtidig sliter Wallander med både gammelmannsdiabetes og merkelige hukommelsestap.

Ubehagelig opplevelseDisse hullene i hukommelsen fører blant annet til at han får en ubehagelig opplevelse i forhold til det å være politimann. Men egentlig er det privatpersonen Wallander som er mest dominerende i «Den urolige mannen», og den sentrale etterforskningen angår da også hans personlige nære krets: Datterens mann heter Hans von Enke, og er sønn av marineoffiseren og ubåtkapteinen Håkan von Enke.

En dag forsvinner sistnevnte helt sporløst mens han er ute på sin faste morgentur, og Wallander interesserer seg naturlig nok for saken, ikke minst fordi de to hadde en noe underlig samtale under von Enkes 75-årsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer