«Bare skyer...» nominert i Hollywood

Torun Lians film «Bare skyer beveger stjernene» er nominert til Golden Satellite Award som beste fremmedspråklige film - en av de mange prisutdelingene i Hollywood som viser hvilken vei Oscar-vinden blåser.


Torun Lian

De andre nominerte er danske «Festen», italienske «Livet er herlig», brasilianske «Central Station» og den franske «Separation».
Med unntak av den franske, er alle disse regnet som klare favoritter til å være blant de fem som blir Oscar-nominert som beste fremmedspråklige film.
- Å få «Bare skyer beveger stjernene» med i dette selskapet betyr mye, nå knappe to måneder før Oscar-nominasjonene offentliggjøres. Det er en stor anerkjennelse, men aller viktigst er at vi får kastet lys på filmen. Både «Festen», «Livet er herlig» og «Central Station» er satt opp på kino i USA - det er ikke vår film og derfor er slik oppmerksomhet så viktig, sier produsent John M. Jacobsen.
Golden Satellite Awards deles ut den 17. januar av International Press Academy, en tre år gammel utbrytergruppe fra Hollywood Foreign Press Association - som står bak de litt mer glitrende Golden Globe Awards.