DEBATT

Bare tapere røyker

Røykere er late, dumme og viljesvake.

RØYKERE: Røykere er late, dumme og viljesvake. Einstein røkte pipe, Churchill røkte sigarer. Eddison, Graham Bell, Oppenheimer, Freud, J.F. Kennedy, George Orwell, Mark Twain, Roald Dahl og Oscar Wilde var riktig nok også røkere.  AFP PHOTO
RØYKERE: Røykere er late, dumme og viljesvake. Einstein røkte pipe, Churchill røkte sigarer. Eddison, Graham Bell, Oppenheimer, Freud, J.F. Kennedy, George Orwell, Mark Twain, Roald Dahl og Oscar Wilde var riktig nok også røkere. AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har alltid vært en stor tilhenger av helsedirektoratet. De tapre byråkratene i dette ofte undervurderte organet har i mange tiår bekjempet enhver som kunne tenke seg å konsumere alkohol med riktige blandingsforhold.

Helt siden 1973 har de ofret blod, svette og tårer i kampen mot de menneskelige skorsteinene vi kaller røykere og nå er snart kampen over! Snart kan jeg sitte uforstyrret i friluft uten å måtte bekymre meg for å observere disse ufyselige menneskene og deres pågående - om enn saktegående - selvmordsforsøk.

Jeg har riktig nok aldri følt det, men...

Jeg har riktignok aldri FØLT at jeg puster inn røyken deres når jeg står fem meter unna og holder meg for nesen, men jeg VET at den er der! Jeg kan se den for meg der den snor seg ned i lungene mine. Ja, tenke seg til at jeg her i Norge, verdens rikeste land, skal måtte risikere å puste inn ett helt mikrogram på denne måten! Det blir mange mikrogram i året det! Kanskje jeg til og med får i meg ett milligram i løpet av livet!

Selvfølgelig skal det ikke forbys. Mange røykere vil nok skrike om frihetsberøvelse og statlig kontroll, men det er da ikke snakk om å forby noe som helst. Det er snakk om fornuftig grensesetting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.