FESTIVALSOMMER: På konsert i Stavanger får du bare kjøpe to øl av gangen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
FESTIVALSOMMER: På konsert i Stavanger får du bare kjøpe to øl av gangen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer

Festivalsommer:

Bare to øl av gangen i festivalkø

Politikere i Stavanger reagerer på grense.

Frp-leder Kristoffer Sivertsen og Venstres Annamaria Gutierrez er blant dem som reagerer på at festivalgjengere i Stavanger bare får kjøpe to øl av gangen.

Ifølge Stavanger Aftenblad var det en grense på to øl om gangen på både Justin Bieber-konserten og under Mablis.

Ordningen vil også gjelde på Viking stadion fredag og lørdag, blant annet når lokalyndlingene Mods skal på scenen.

- Denne regelen er ulovlig. Festivaler bør ikke godta den uten videre. Det er ikke slik at administrasjonen i Stavanger kommune kan dytte generelle regler inn i regelverket, sier Sivertsen, leder i Stavanger Frp.

- Forbannet

Venstres Annamaria Gutierrez, leder for kommunalstyret for kultur og idrett, har tidligere sagt at hun er forbannet på den nye øl-regelen.

Hensikten med regelen er å redusere beruselsesnivået på festivaler.

Direktøren for bymiljø og utvikling i Stavanger kommune, Leidulf Skjørestad, påpeker at det gis et eget formelt vedtak til hver enkelt arrangør med en rekke oppsatte vilkår, men at vedtak og vilkår kan påklages.

(NTB).

PENGESLUK: Slik kan du spare penger på festival. Dagbladet fulgte tre ungdommer på festival for å se om de klarte å holde budsjettet. Video: Snapchat/mr green/sofiekatarina/torgeir laurvik / Christian Roth Christensen / Dagbladet / Vis mer