Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bare tøys på radio

Nyhetstrykket letter mens nordmenn ferierer. Politisk debatt byttes ut med agurker og grilltips. Lyttetallene stiger, sommer er høysesong for radiokanalene.

- Vi vil underholde, sier Håvard Lilleheie.

- Med fjas og fanteri, fortsetter Steinar Sagen.

Sammen med Guri Solberg utgjør de «Munn Til Munn»-redaksjonen. Programmet går på NRK Petre fra sju til ni om morgenen. Med merkelige karakterer som den sterkt plagete Euraxmannen, som forteller lytterne om alskens sommerplager, loser de 80000 lyttere gjennom morgenen.

- Vår røde tråd er oss selv. Vi er der hele tida, forteller Guri Solberg, det antatt seriøse motstykket til guttene.

En fast spalte er «Guri møter kjekke norske menn».

Jordbærpriser og badetemperaturer er populært radio-stoff hele dagen.

37 år gamle Reiseradioen på NRK P1 er det programmet i Nord-Europa som har flest lyttere i forhold til folketall.

- Radio om sommeren er annerledes fordi sommer i Norge er mer spesielt. Etter tre tunge årstider, våkner nordmenn til liv, sier Terje Myklebost, prosjektleder i Reiseradioen.

Også P4 legger om programmet om sommeren.

- Lytterne er i annen situasjon i forhold til resten av året, og ikke like opptatt av å bli fordypet i nyhetene. Sommeren er dessuten den tida på året da vi vanligvis har flest lyttere, sier Morten Scott Janssen, programsjef i P4.

Gunhild Dahlberg og Mari Grydeland, ankerkvinner på NRK Petres «Guttespagaten», er lei av det tradisjonelle sommerkonseptet.

- I vårt program sitter vi ikke ved grillen og spiser pølser for å bli feite. Heller ikke settes søkelys på jordbær eller reker. Vi forsøker å komme ned i spagaten slik at vi blir friske og sporty til vinteren, sier Dahlberg og Grydeland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media