- Bare trist

Elin Tvedt (30) synes det er trist å se sine tidligere kolleger tørne sammen i retten. Men hun er enig i at værsendingene på TV2 i en periode var tamme og flate.

Dagbladet fikk en rask prat med Elin Tvedt etter at hun hadde vært gjest i «Senkveld med Thomas og Harald» på TV2 i går kveld.

Tvedt presenterte været på TV2 fra hun ble plukket ut på audition i 1996. Det var over hundre søkere til to stillinger, men det ble Elin Tvedt og Benedikte Rasmussen som fikk jobbtilbud. Tvedt beholdt jobben i fire år, fram til hun sluttet i 2000.

- Det viktigste i denne jobben er ikke hvordan du ser ut. Du må komme gjennom kamera, som vi sier i tv-verdenen, ha nok kunnskap og aldri la noe bli rutine. Hver sending må være spesiell, sier Tvedt.

Bare trist

Tvedt følger nøye med på utviklingen i arbeidsrettssaken de to tidligere værpresentatørene Anita Pryme og Dyveke Henschien har anlagt mot ledelsen i Storm Weather Center. De to føler seg usaklig oppsagt av Storm, som på sin side hevder at de ikke er oppsagt i det hele tatt. Stridens kjerne ligger i at TV2 i fjor meldte fra til Storm om at de var misfornøyd med produktet som ble levert. Storm valgte da ut fire hovedprofiler til å presentere været, mens Pryme og Henschien ville få tildelt vakter innimellom.

- Det var ikke så stor konkurranse da jeg jobbet i Storm. Jeg hadde vakter tre uker hver måned, og merket i hvert fall ingenting til det. Men du må virkelig ha lyst på jobben, og finne din måte å gjøre den på, sier Tvedt.

Hun synes det er leit å følge den offentlige skittentøysvasken mellom sine tidligere kolleger.

- Det er trist å se på fordi jeg kjenner alle sammen så godt. Jeg er venner med alle, og derfor vil jeg heller ikke ta noe parti i saken. Dessuten er det jo nesten tre år siden jeg sluttet, sier Tvedt, som for tida er aktuell som programleder for to programmer på TVNorge.

- Denne rettssaken gagner jo ingen, det kommer ikke noe positivt ut av det, det er bare trist, sier Tvedt.

Tamme sendinger

Torsdag vitnet Storms grunnlegger Siri M. Kalvig i rettssaken, og hun hevdet blant annet at værsendingene gradvis ble dårligere etter at hun selv flyttet fra Bergen til Stavanger. Kalvig framhevet i retten at Storm aldri hadde samarbeidsproblemer mens Elin Tvedt jobbet der. Våren 2002 satte Storm-ledelsen i gang diverse aktiviteter for at presentatørene skulle finne igjen gnisten og gløden. Elin Tvedt er enig i sin tidligere sjefs vurderinger.

- Jeg syntes også at sendingene i en periode var flate og tamme. Om tiltakene som ble satt i gang var de riktige, kan ikke jeg vurdere, men det er uansett viktig med konkurranseinstinkt i denne jobben. Du er nødt til å stå på, sier Tvedt.

- TRIST: Tidligere værdame Elin Tvedt synes det er trist å se sine gamle kolleger krangle i retten. I går var hun gjest i Senkveld på TV 2.