Bare vær

Dyveke Simonsen (26) debuterte på TV-skjermen som værpresentør denne uka. Eller værdame, eller som «babe», skal vi tro Verdens Gang. Derfor vil Dyveke bare snakke om været og jobben.

OM «BABE»: Det var skuffende å se tittelen «Babe Watch» i VG dagen etter intervjuet. Billedbruken også - jeg ble fremstilt som undertøysmodell, og det er stikk motsatt av det jeg har jobbet med. Jeg ble lei meg. Jeg har mitt på det rene og en fin erfaring som modell som jeg er stolt av. Jeg er glad for reisene jeg har hatt og de spennende menneskene jeg har møtt. Det er god ballast å ha med seg.

OM DEFINISJONEN «VÆRDAME»: Det er det samme for meg om det heter «værdame» eller «værpresentør» - det er bare to ord. Det er ikke opp til meg å ansette værpresentører. Klart en mann ville gjort en like god jobb som en kvinne. Hvorfor jeg fikk jobben må du spørre Siri Kalvig om.

OM Å VÆRE VÆRDAME: En ypperlig deltidsjobb slik at jeg får tid til å studere hovedfag mediekunnskap ved Universitetet i Bergen. Jeg så stillingsannonsen og syntes jobben så interessant ut. Jeg ser hvordan journalister jobber og får innblikk i en kommersiell TV-stasjon, det er kjekk ballast.

OM VÆR: Det blir alltid vær.

OM METEOROLOGI: Jo mer jeg lærer, jo mer spennende er det. Jeg skal ikke forklare hvorfor det blir vind og hagl, jeg skal presentere været for vanlige folk. Jeg har stor respekt for meteorologene og kan ikke sammenlikne min jobb med deres. Men det er viktig å vite litt, så jeg har fått god opplæring.

OM Å VÆRE I KOMMERSIELL TV-KANAL: Jeg synes det er et irrelevant spørsmål at jeg skulle være et salgsobjekt for en kommersiell TV-kanal. Det er ekkelt og det har jeg ingen kommentar til. Jeg er en helt vanlig jente.

OM PRIVATLIV: Ingen kommentar.

OM Å VÆRE HJEMME: Det går ikke an å være værsyk når du kommer fra Bergen. Bergen er en koselig by med kjekke mennesker. I finvær springer de liksom ut. Det er godt å være der jeg har venner og familie, men jeg liker å reise rundt. Jeg er ikke sånn som lever på minner, jeg er tilstede der jeg er.

<B>OM &#171;BABE&#187;: Det var skuffende å se tittelen &#171;Babe Watch&#187; i VG dagen etter intervjuet.