Anmeldelse Vigdis Hjorth «Arv og miljø»

Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, ingelligent og poetisk måte

«Det liknet jo kjærlighet. Jeg tok det for kjærlighet. Far kunne ikke motstå meg»

ROMAN OM OVERGREP: Vigdis Hjorths nye roman starter med et arveoppgjør og ender i en historie om misbruk og fortielser. Foto: Thomas Haugersveen
ROMAN OM OVERGREP: Vigdis Hjorths nye roman starter med et arveoppgjør og ender i en historie om misbruk og fortielser. Foto: Thomas Haugersveen

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det liknet jo kjærlighet. Jeg tok det for kjærlighet. Far kunne ikke motstå meg», heter det i «Arv og miljø». Vi skjønner alle hva det dreier seg om.

Teateranmelderen og tidsskriftredaktøren Bergljot er fraskilt trebarnsmor og mormor, og har vokst opp i et velstående hjem på Oslo vest. Nå har moren og faren bestemt at de to yngste søstrene skal overta familiens hytter på Hvaler. For en latterlig billig sum, viser det seg, og uten å spørre verken henne eller broren Bård. Han er rasende, hun bryr seg egentlig ikke. Forventer ikke annet. Hun ble gjort arveløs mange år tidligere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer