Anmeldelse Vigdis Hjorth «Arv og miljø»

Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, ingelligent og poetisk måte

«Det liknet jo kjærlighet. Jeg tok det for kjærlighet. Far kunne ikke motstå meg»

ROMAN OM OVERGREP: Vigdis Hjorths nye roman starter med et arveoppgjør og ender i en historie om misbruk og fortielser. Foto: Thomas Haugersveen
ROMAN OM OVERGREP: Vigdis Hjorths nye roman starter med et arveoppgjør og ender i en historie om misbruk og fortielser. Foto: Thomas Haugersveen

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Det liknet jo kjærlighet. Jeg tok det for kjærlighet. Far kunne ikke motstå meg», heter det i «Arv og miljø». Vi skjønner alle hva det dreier seg om.

Teateranmelderen og tidsskriftredaktøren Bergljot er fraskilt trebarnsmor og mormor, og har vokst opp i et velstående hjem på Oslo vest. Nå har moren og faren bestemt at de to yngste søstrene skal overta familiens hytter på Hvaler. For en latterlig billig sum, viser det seg, og uten å spørre verken henne eller broren Bård. Han er rasende, hun bryr seg egentlig ikke. Forventer ikke annet. Hun ble gjort arveløs mange år tidligere.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer