Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Baren er åpen

«Baren» er et tv-program, et nettsted og en virkelig bar i Karl Johans gate 12 - der ti ansatte skal kastes ut - en etter en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ti små negerbarn» het en krim av Agatha Christie, der ti mennesker ble drept en etter en. I går åpnet TV3 «Baren», som er et tv-program, et nettsted og en virkelig bar i Karl Johans gate 12 - der ti ansatte skal kastes ut - en etter en.

Som konsept skiller Baren seg fra «Robinsonekspedisjonen» på flere punkter: Programmet er «ekte nesten-live», i den forstand at opptakene blir gjort fortløpende, location er midt i Oslo i stedet for på en eksotisk øy - og det er seerne som stemmer ut den de ikke liker, i stedet for at deltakerne selv skal stemme en av sine egne ut.

Sengelek

For byranglere ligger det kanskje et ekstra gledeselement i at dette er baren der det er de ansatte som blir kastet ut på fredagskvelden. Men programmer der publikum skal stemme ut deltakerne har risikomomenter: I USAs utgave av «Big Brother» (liksomvirkelighetsprogrammet der alle bor sammen i et containerhus døgnet rundt - uten bar) ble problemet at publikum stemte ut alle deltakere de ikke likte - med det resultat at deltakerne som til slutt satt igjen var de prektige, snille - og dødskjedelige. Slik fikk seerne på et vis det programmet de fortjente.

Parallelt med TV-programmet, som blir en daglig halvtime, kan du følge baren på Internett - med 24 timers overføring fra baren og fra leiligheten der deltakerne bor sammen. Der kan du også stemme på dagens spørsmål: (Første gallup var: «Kommer noen av deltakerne til å dele seng første natta», den andre er: «Kommer barsjefen til å bli fornøyd med boningen av gulvene?» Du får selv avgjøre om det tyder på stigning eller fall i spenningen). På nettet kan du også lese deltakernes dagbøker, stemme på din favoritt og kjøpe den offisielle T-skjorten. I tillegg kan du ta det TV3 kaller «virituell tour» - hvis du da ikke har lyst til å ta en reell tur på byen - for baren er åpen den. (Riktignok med 23- års aldersgrense - det er jo pussig at fire av de ti deltakerne som skal slåss om en kvart million egentlig er for unge til å slippe inn.

Full av Ringnes

Og de ti deltakerne stiller med livsmotto som spenner fra «Ta livet som det faller seg», via «Ikke gjør noe jeg ville gjort» til «Fuck me - I'm famous». Så er spennvidden i holdninger klargjort. Og programlederen gjorde flere regler klare: Penger må de tjene i baren. De har åtte enkeltsenger og en dobbeltseng å sove i. Med ni dyner. Og verst av alt - bare én mobiltelefon på deling. Trøsten? Et kjøleskap fylt med Ringnes.

Programmet skal gå i i ti uker - hvis da ikke baren mister skjenkebevillingen først.