Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Baren kan være ulovlig

TV3 kan bli nektet å sende Baren på grunn av ulovlig alkoholreklame. Sprit-leverandører har betalt gode penger for å synes i TV-programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rusmiddeldirektoratet skal avgjøre om Baren bryter norsk lov med sine alkohol-avtaler. Ifølge TV2 har flere spritleverandører betalt millioner for bli forbundet med tv-programmet.

- Vi vil vurdere om programmet er lovlig eller om det strider mot forbudet mot alkoholreklame. Seinest i dag fikk vi en henvendelse angående dette, sier direktør Rusmiddeldirektoratet Stein Berg til TV2.

Baren som åpner i morgen kan dermed få en kort levetid. De skal ha inngått innbringende avtaler med tre leverandører. VinCompagniet valgte å takke nei.

- Det var snakk om summer som langt oversteg det vi ville fått igjen i reklameverdi, sier Pål Atle Skjervengen i VinCompagniet til TV2.

Baren-produsentene avviser påstandene om at de bryter loven.

- Det er ikke produktplassering så lenge vi ikke viser mer av et produkt enn av de andre. Det kommer vi ikke til å gjøre, sier Jan Arild Slinning i TV3.

Det er ikke lov å reklamere for drikke med mer enn 2,25 prosent alkohol i Norge.

- Vi vil vurdere alle sider av dette, lover Stein Berg.

Les også: TV3 kjente ikke spritavtalene

ULOVLIG?: Baren fjernet Rignes-merkene på ølkranene, men får betalt av spritleverandører for å vise fram flaskene.