DEBATT

Barentssekretariatet er en åpen dør for samarbeid med Russland

Rammebetingelsene har vært krevende i det siste, men vi står samlet i stormen.

URO: Laila Dalhaug er konstituert daglig leder i Barentssekretariatet. Foto: Privat
URO: Laila Dalhaug er konstituert daglig leder i Barentssekretariatet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det stormet rundt Barentssekretariatet i det offentlige rom, der ulike sider ved sekretariatets drift har fått mye oppmerksomhet: Uro i arbeidsmiljøet, en uavklart ledersituasjon og avskjedigelse av redaktøren i BarentsObserver. Sammenhengene fremstår nok ikke alltid like tydelig.

Alt dette preger naturlig nok de ansatte, samtidig som forholdet mellom Norge og Russland er mer anstrengt og uforutsigbart enn på lang tid. Hvordan håndterer vi en slik situasjon?

Barentssekretariatet er Norges viktigste organ for sivilt samarbeid med Russland. Politikere, universiteter, miljøorganisasjoner, kultur- og næringslivsaktører er alle en del av det unike barentssamarbeidet, som i over 20 år har vært med på å sikre fred og stabilitet i nord.

Barentssekretariatet består av et hovedkontor i Kirkenes og tre filialer i Russland, hvor kjerneoppgaven er å finansiere og tilrettelegge for norsk-russiske prosjekter. Vi driver også informasjonssiden Barents.no og nyhetsstedet BarentsObserver.

Barentssekretariatet som sådan er ikke part i personalsaken der Thomas Nilsen har fått avskjedigelse som redaktør. Dette håndteres av styret, som er oppnevnt av våre eiere, fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.