Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Barkrangel

Kamera på badet, i kjøleskapet og på soverommet. Puppeprat i undertøyet. Kveldens Baren-premiere ga et passe irriterende inntrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk reality-tv tok i kveld et skritt videre da TV3 hadde premiere på Baren klokka 19. Oppskrifta er som på Robinson og Villa Medusa: Samle en gjeng passe irriterende kranglefanter og film bråket.

- Vi er ikke kranglete. Jeg vil heller si at vi har sterke personligheter, sier Sandra Janzso (20) til Dagbladet.no etter premieren.

Deltakerne får ikke selv se programmene, så hun var svært nysgjerrig på hvordan de var blitt framstilt.

- Ikke den som krangler mest

- De viste vel skrik- og hylmøtene våre, tipper Sandra - helt korrekt.

I kveld føyk hun i tottene på Tobias fordi de var uenige i hvordan et møte skulle organiseres.

- Redd for å få et Ihne-stempel?

- Jeg er litt rar i hodet og sier kanskje ting når andre ville holdt munn. Men la det være sagt at jeg ikke er den mest kranglete i Baren.

Overvåkes på badet

Hun legger til at alle stortrives i Baren som ligger på Karl Johan midt i Oslo sentrum. Denne uka er gjengen fullt opptatt med forberedelsene til åpninga fredag. I kveldens sending måtte de ti ungdommene vaske hele lokalet for å gjøre det klart for møtet med pressen.

Den største forskjellen i forhold til mer kjente Robinson og Medusa, er at den ti uker lange konkurransen foregår live. Hver dag er det tv-sending, og webkameraer overvåker huset 24 timer i døgnet. Allerede i første sending ble en av guttene vist naken på vei inn i dusjen.

- Bare halve badet blir filmet. Så de som ikke ønsker å sprade rundt naken foran kameraet, slipper det, forklarer Sandra.

Åpent for alle

Da deltakerne lørdag rykket inn i leiligheta over baren, var kjøleskapet stappfullt av øl. Selv om de hadde en liten innflytningsfest samme kveld, avviser Sandra at Baren blir ei ti ukers fyllekule.

- Vi skal jobbe i en bar, og da er det ikke lov å være dritings. Men det kan jo hende at folk tar seg en liten fest når de har fri - vi er jo voksne, ansvarlige mennesker.

Personen som er igjen til slutt, vinner 250 000 kroner.

Seere som vil besøke baren selv, må smøre seg med tålmodighet. Dørene åpner ikke før fredag.

- Da blir det stor åpningsfest. På dagtid fram til klokka 20 er det kaffebar. På kveldstid er det alkoholservering, sier informasjonssjef Marianne Melfald i TV3.

Her er Barens hjemmeside