Barn av regnbuen

Naturen hjalp Band of Horses med scenedekoren.

I SAMME GIR: Ben Bridwell og hans Band of Horses trives best i et lavt gir. Det skaper mange behagelige stunder selv om det føles litt som man står på stedet hvil. Foto: Eirik Helland Urke
I SAMME GIR: Ben Bridwell og hans Band of Horses trives best i et lavt gir. Det skaper mange behagelige stunder selv om det føles litt som man står på stedet hvil. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Noe av det som kan være artig med festivaler, er alle de utenforstående faktorene som kan krydre opplevelsen i en eller annen form.

Da Band of Horses entret Enga-scenen til et teppe av sval americana-infisert indie, dannet regnbuen en perfekt ramme rundt de tatoverte og skjeggete gromguttene fra Seattle. Slikt får man ikke kjøpt på sjappa for sceneeffekter, her er det naturen som setter betingelsene.

Det er mye nerve i fingrene og strupehodet til Ben Bridwell. «First Song», «Is There a Ghost» og «The Funeral» er alle lysende eksempler på hvordan kaskader av gitarklimpring og et pust av lett perkusjon kan gjøre Band of Horses til det ultimate lydsporet for en sårt tiltrengt virkelighetsflukt, problemet er at man også må kjenne at man lever også.

Etter en time i Band of Horses´ favntak begynner man å miste noe av følelsen i kroppen.

De spede forsøkene på å heve temperaturen, som for eksempel med «The Great Salt Lake», blåser fort over og Band of Horses befinner seg atter en gang i et landskap hvor de er farlig nær å forsvinne i seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer