Barn av sin tid

Knapp, vakker, angstfylt og billedsterk forgjengelighetsvandring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Se, her er jeg. Jeg har på meg grønn militærjakke, en skjorte, et par grå joggesko som er blitt flekkete av jord. Over skulderen, en brun skinnveske. Jeg er sulten, trøtt, øynene er tørre.»

Stort mer får vi ikke vite om hovedpersonen i «Tunnel». Og stort mer vet muligens hovedpersonen heller ikke om seg selv.

Usynlig

«Tunnel» er poeten og musikeren Midrés tredje roman. Den knapt hundre siders prosalyriske fortellingen har en story som ikke veldig spektakulær. Jeg-personen våkner på en benk i en bakrusliknende tilstand. Han har tilsynelatende ingen erindring om sin fortid.

Han oppsøker en kvinne han åpenbart har vært sammen med tidligere. Bankkortet hans blir slukt av automaten. Et studentkort fører ham til Universitet, men heller ikke der finnes han i systemet. «Hvis du føler deg usynlig nå, skal du vite at du ikke er den eneste. Det finnes mennesker som går slik hele livet,»sier sekretæren på HF.

Erindring

Midré debuterte i 1995. Han er en eksklusiv forfatter, som bevisst er lojal mot visse gjennomgangstemaer. Med sin kretsing rundt erindring og forgjengelighet, er han et barn av sin tid. I «Tunnel» vandrer vi sammen med jeg-personen i gatene. Fortelleren beskriver omgivelsene som om det er første gang han ser. Han følger etter mennesker som med ett bare forsvinner. Han prøver forgjeves å gripe seg selv. «Hvis jeg ser meg selv som barn, blir det tilfeldige løsrevne bilder. Tiden mellom hendelsene er borte, bildene svirrer.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer