Hva gjør vi for andre barn som vi ser sliter med vanskelige ting?
«En enkeltperson som bryr seg kan være nok» fortalte blant andre Karita Bekkemellem og Morten Krogvold til Dagbladet sist helg. Hva med barnehageansatte sin rolle som «Den ene»? Barnehagen har daglig kontakt med barn og familier og er derfor i en viktig posisjon i forhold til å kunne oppdage om barn er utsatt for vold eller omsorgssvikt i familien. Likevel står barnehagene for kun tre prosent av bekymringsmeldingene til barneverntjenesten.
Hvorfor kommer det få meldinger fra barnehagen til barneverntjenesten?
Barneverntjenesten har som sin oppgave å ta vare på de mest utsatte barna. Den skal beskytte barn mot omsorgssvikt og motvirke at barn lider fysisk og psykisk overlast. Men for at barneverntjenesten skal bli klar over hvilke barn som trenger hjelp, må noen si ifra. Alle som jobber med barn har en plikt til å melde fra til barnverntjenesten dersom de er bekymret for om et barn utsettes for eller står i alvorlig fare for å utsettes for vold, seksuelle overgrep eller andre alvorlige krenkelser.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger