Amanda-nominerte 2020

«Barn» kan ta storeslem

Drama-filmen «Barn» er nominert til hele ti Amanda-priser. Skuespillerne selv er overlykkelige for å være tilbake på jobb etter coronakrisa.

STERK FILM: Regissør Dag Johan Haugerud er hyllet av publikum og kritikere for dramafilmen «Barn». Video: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det klart hvem som skal hedres i norsk filmbransje rett over sommeren. De nominerte til årets Amanda-priser, som deles ut under Den norske filmfestivalen i Haugesund, ble presentert i dag.

Regissør Dag Johan Haugeruds gripende fortelling om etterdønningene av en tragisk hendelse i en skolegård, «Barn», er nominert i hele ti kategorier.

Henriette Steenstrup er nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som rektor i filmen.

- Jeg synes det er veldig kult og veldig fortjent at «Barn» er nominert i så mange kategorier. Dette er en stor film, men det er jo ikke en actionfilm med et, i utgangspunktet, bredt publikum. Men denne filmen fortjener et bredt publikum. Jeg er veldig stolt av å være med i denne filmen, og jeg håper at jeg vinner, sier Steenstrup til Dagbladet.

Mistet mange jobber

Skuespiller Thorbjørn Harr er nominert som best mannlige birolle, også for filmen «Barn».

- Jeg håper alle nominasjonene vitner om at dette er en bra film også. Jeg er veldig enig med Henriette i at den fortjener denne anerkjennelsen, sier Harr til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer