NY KNERTEN-FILM KLAR: De første klippene fra «Knerten i knipe» ble presentert under filmfestivalen i Haugesund. Adrian Grønnevik Smith spiller Lillebror og Arild Østin Ommundsen har regi. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NY KNERTEN-FILM KLAR: De første klippene fra «Knerten i knipe» ble presentert under filmfestivalen i Haugesund. Adrian Grønnevik Smith spiller Lillebror og Arild Østin Ommundsen har regi. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Barn og voksne skal ha det like gøy, samtidig

Den tredje filmen om Knerten ble presentert under Filmfestivalen i Haugesund i dag.

HAUGESUND (Dagbladet): For tredje år på rad kommer Anne-Cath. Vestlys pinnefigur Knerten til live på film denne høsten, med barnefilmen «Knerten i knipe». 

I rollen som Lillebror finner vi igjen Adrian Grønnevik Smith (9). Sammen med regissør Arild Østin Ommundsen presenterte han i dag de første klippene fra den kommende filmen, under Filmfestivalen i Haugesund.

I «Knerten i knipe» får Lillebror konkurranse om oppmerksomheten av en baby han finner på en kirketrapp, samtidig som Knerten selv blir pappa. I tillegg er det er vanskelig for Lillebror å ha flyttet til en ny by med nye mennesker. 

- Jeg husker ikke helt om det ordner seg, men jeg tror det, sier Smith, som ennå ikke har sett filmen.

Holde oppmerksomheten Ommundsen, som tidligere har laget blant annet «Mongoland» og «Rottenetter», forteller under presentasjonen at han prøvde å gå i barndommen under forberedelsene, blant annet ved å jobbe mens han lå på gulvet.

- Jeg har lyst til å lage en film der jeg og ungene kan ha det like gøy, samtidig. Ikke der vi ler på forskjellige plasser, eller der en av oss ikke ler i det hele tatt, sier regissøren.

For ham er hektiske barneprogrammer på TV en utfordrer, når han lager barnefilm.

- Det er en utfordring å holde barnas oppmerksomhet på lerrettet, uten at det bare blir støy.

Åpen for forespørsler Hovedpersonen selv forteller at han langt ifra hadde noen egen trailer under innspillingen. Pausene gikk med til viktigere ting.

- Jeg gjorde lekser, og stjal kjeks, sier han.

Inntil videre blir det nok mer lekser enn filminnspillinger for Smith.

- Jeg har ikke fått noen nye roller ennå. Men jeg er åpen for forespørsler! 

«Knerten i knipe» har premiere 23. september.
 

VANDRENDE PINNE: Knerten selv spaserte i dag rundt på kaia i Haugesund. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VANDRENDE PINNE: Knerten selv spaserte i dag rundt på kaia i Haugesund. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer