KOMMENTARER

Barna fortjener bedre

Det kan være mye å tjene på barnefilmer. De som lager dem, må forvente å bli gått etter i sømmene.

FÅR KRITIKK: Teamet bak «Karsten og Petras vidunderlige jul» slår tilbake mot kritikken fra barnebokforfatter Lene Ask, men svarer ikke på innvendingene om filmens kvalitet.
FÅR KRITIKK: Teamet bak «Karsten og Petras vidunderlige jul» slår tilbake mot kritikken fra barnebokforfatter Lene Ask, men svarer ikke på innvendingene om filmens kvalitet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er desember, og det er et sug der ute etter mer enn pepperkaker. Norske småbarnsforeldre skanner kinoprogrammet etter kveldsunderholdning for seg og smårollingene. Mange slutter å bevege blikket etter at det lander på «Karsten og Petras vidunderlige jul», den tredje filmen i «Karsten og Petra»-serien. Men et uvisst antall opplever å ha blitt fylt med mer irritasjon enn julefred før rulleteksten går opp. En av dem, barnebokforfatter Lene Ask, har uttalt i Aftenposten at filmen virker laget for å tjene maksimalt med penger.

Nå har manusforfatter Alexander Eik slått tilbake i samme avis, der han svarte på all annen kritikk enn den han faktisk hadde fått. Eik forklarer hvorfor det er vanskelig å lage nyskapende barnefilmer i Norge, og hvorfor han selv har valgt å adaptere en etablert barnebokserie. Han går ikke inn på de påpekte manglene i filmen, som også denne anmelder beskrev i en terningkast to-anmeldelse av filmen. Det er verdt å spørre om vi har et system som dyrker fram kvantitet og ikke kvalitet i norske barnefilmer. Og om ikke barna fortjener bedre.

Alle som lager film, ønsker å nå ut. Ingen vil gå i minus. Ingen kan laste Eik for å ville tjene penger på «Karsten og Petra»-filmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer