Barna må prioriteres: Tiden for å bygge Åledalslinjen er kommet, skriver Ole Hilmar Storli.
Barna må prioriteres: Tiden for å bygge Åledalslinjen er kommet, skriver Ole Hilmar Storli.Vis mer

Barna må komme før bilen

De styrende partier i Østfold gir blaffen i de myke trafikkanter.

Meninger

I mer enn 40 år har man jobbet for å få realisert Åledalslinjen, en veistump på 1500 meter som vil flytte gjennomgangstrafikken vekk fra bebyggelsen og gi barna en trygg skolevei. Dette sier de styrende partier i Østfold nei til. De vil heller prioritere å få bygget om Storveien til forkjørsvei og lage sikre kryss for bilene, mens 6-åringene skal tvinges ut på forkjørsvei for å gå til skolen - da det ikke er fortau.

Det politiske flertallet i Fredrikstad viser til at man må lage reguleringsplaner. Som lokalpolitiker har jeg sett reguleringsplaner bli forsert igjennom når flertallet ønsker det i andre saker, men viljen til å få reguleringsplanen ferdig synes å mangle.

Jeg er ikke villig til å akseptere at man prioriterer bilen foran barna. Som lokalpolitiker og vararepresentant til Fylkestinget har jeg gjort hva jeg kan for å få det politiske flertallet som består av Ap, SV og Sp til å se konsekvenser, men uten hell.

Som morfar er jeg ikke villig til å ofre andres barn og prioritere bilen først, slik det politiske flertallet har lagt opp til. For første gang er jeg villig til å bruke sivil ulydighet for å hindre at Storveien blir forkjørsvei uten at det er bygd nødvendig sikring av de myke trafikkantene.

For å illustrere trafikkmengden bedre, kan jeg nevne at kravet til firefelts motorvei er minimum 12.000 kjøretøy per døgn.

Problemet ville elegant vært løst med bygging av Åledalslinjen. Tiden for å bygge den er nå kommet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.