Barna svikter «Hotel Cæsar»

Har foreldrene satt ned foten eller har barn mistet interessen for «Hotel Cæsar»? Faktum er i hvertfall at TV2-såpas yngste seergruppe er halvert det siste året. Også tenåringene dropper nå «Cæsar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV2s egne tall viser at 75000 unge i alderen 12- 19 år var «Cæsar»-seere i vårsesongen i fjor mot 48000 i år. I aldersgruppa 3- 11 år fulgte 97000 barn «Cæsar» i fjor vår mot 55000 i år. Enda større andel av de yngste falt fra under reprisesendingene: 45000 i fjor mot 12000 i år.

Helt greit

TV2s informasjonssjef Geir Mikalsen synes det er helt greit at ikke små barn følger såpeserien.

- Programmet er for ungdom og voksne. TV2 har hele tida poengtert at Cæsar ikke er et barneprogram. Debatten om «Hotel Cæsar» har trolig ført til at småbarnsfamilier er blitt mer bevisste og at mor og far kontrollerer mer, sier Geir Mikalsen.

Lærerlagsleder Helga Hjetland er strålende fornøyd med «Cæsar»s synkende seertall blant barn.

- Det viser jo at det nytter å sette søkelyset på et fenomen i god folkeopplysningstradisjon. Vi har oppfordret lærerne til å ta diskusjonen opp med de foresatte på foreldremøter, Jeg tror mange voksne slett ikke var klar over hva «Cæsar» dreide seg om og hvilke holdninger som ble skapt, mener Hjetland.

- Enormt bra

Stig Ryland, leder for BarneVakten, stiftet for å beskytte barn mot medievold, har det siste året deltatt i 60 temakvelder om «Hotel Cæsar» på skoler og barnehager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer