Barna svikter «Hotel Cæsar»

Har foreldrene satt ned foten eller har barn mistet interessen for «Hotel Cæsar»? Faktum er i hvertfall at TV2-såpas yngste seergruppe er halvert det siste året. Også tenåringene dropper nå «Cæsar».

TV2s egne tall viser at 75000 unge i alderen 12- 19 år var «Cæsar»-seere i vårsesongen i fjor mot 48000 i år. I aldersgruppa 3- 11 år fulgte 97000 barn «Cæsar» i fjor vår mot 55000 i år. Enda større andel av de yngste falt fra under reprisesendingene: 45000 i fjor mot 12000 i år.

Helt greit

TV2s informasjonssjef Geir Mikalsen synes det er helt greit at ikke små barn følger såpeserien.

- Programmet er for ungdom og voksne. TV2 har hele tida poengtert at Cæsar ikke er et barneprogram. Debatten om «Hotel Cæsar» har trolig ført til at småbarnsfamilier er blitt mer bevisste og at mor og far kontrollerer mer, sier Geir Mikalsen.

Lærerlagsleder Helga Hjetland er strålende fornøyd med «Cæsar»s synkende seertall blant barn.

- Det viser jo at det nytter å sette søkelyset på et fenomen i god folkeopplysningstradisjon. Vi har oppfordret lærerne til å ta diskusjonen opp med de foresatte på foreldremøter, Jeg tror mange voksne slett ikke var klar over hva «Cæsar» dreide seg om og hvilke holdninger som ble skapt, mener Hjetland.

- Enormt bra

Stig Ryland, leder for BarneVakten, stiftet for å beskytte barn mot medievold, har det siste året deltatt i 60 temakvelder om «Hotel Cæsar» på skoler og barnehager.

- Vi synes selvsagt det er enormt bra at barna flykter fra «Cæsar», sier Stig Ryland.

Han er overbevist om at årsaken er at foreldre har lagt ned forbud etter vinterens store debatt om drittsekk-tv.

FÆRRE UNGE: Martin Garfalk og Christian Strand er blant «Cæsar»- stjernene som er i ferd med å miste grepet på seere under 19 år.Foto: TV2