DEBATT

Tuftebarten:

Barna våre må få lov til å oppleve skumle ting!

31. oktober-barna.

HALLOWEEN: For de minste er 31. oktober en skummel opplevelse satt i trygge rammer. Det er en del av vår norske kultur. Foto: NTB Scanpix
HALLOWEEN: For de minste er 31. oktober en skummel opplevelse satt i trygge rammer. Det er en del av vår norske kultur. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes de som mener barna bør skånes for skumle opplevelser og skrekkeffekter på halloween. Jeg er ikke en av dem. Om ikke barna kan kjenne litt frykten denne ene gangen i året, når skal man ellers oppleve noe annet enn dulling, kos og hygge? Jo, vi har jo alltids jula, da pappa pleier å drikke litt for mye, og de årlige turene til Mallorca, da både mamma og pappa pleier å drikke litt for mye. Men det må være lov til å skremme barna litt på halloween også.

For de minste er 31. oktober en skummel opplevelse satt i trygge rammer. Det er en del av vår norske kultur som vi skal tørre å være stolte av. Det er tross alt en nesten sju år lang tradisjon her til lands. Men tradisjoner går ofte inn i vante spor, og kan ha godt av en fornyelse. Her er et forslag til hvordan man kan gi barn en litt annerledes Halloween-opplevelse:

Lås barna ute. Alle tre. Ikke gi noen forklaringer. Ikke send med ytterklær. Bare lås dem ute. La dem banke på i en time eller to, før de forfjamset stopper en forbipasserende for å spørre om hjelp. Når den forbipasserende banker på og spør deg om du kan lukke opp, forklarer du at du ikke kan vite at barna er dine. At du forlanger identifikasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer