Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Barna vil ha Potter-briller

Optikerne blir nedrent av unger som vil teste synet og kjøpe runde briller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjølvannet av hysteriet rundt Potter-filmen gjør brilleforretningene god butikk.

- Den siste tida har det kommet mange unge som ønsker å kjøpe runde briller slik som Harry Potter, forteller produktansvarlig Trine Sperre i Synsam Norge.

Hun forteller at mange barn kvier seg for å gå med briller fordi de blir ertet, men nå er briller endelig er blitt trendy blant de yngste. Tidligere måtte ungene nøye seg med runde Potter-liknende briller, men i forrige måned kom det offisielle produktet som Synsam håper å selge mye av. Samtlige butikker i kjeden er utstyrt med Potter-materiell og de offisielle Potter-brillene.

- Bøkene har skapt stor interesse, men vi forventer atskillig mer når filmen kommer til Norge, sier Sperre til Dagbladet.no.

«Harry Potter og de vises stein» hadde verdenspremiere i London i går, mens Norges-premieren er 23. november. Brillebutikker over hele landet gir seg i hendene i vente av at Potter-bølgen skal slå over landet. Flere spår at filmen med trollguttene vil slå alle rekorder og passere selv «Titanic» på bestselger-lista.

Bøkene med den bebrillede 11-åringen har solgt i 110 millioner eksemplarer og slår an hos både barn og voksne - noe som burde åpne for et svært bredt kinopublikum.

Den britiske brillekjeden Asda Vision Centres forsto ingenting da det begynte å strømme barn til butikken for noen uker siden. De utførte en spørreundersøkelse som viste at 40 prosent av ungene tok synstesten fordi de ville se ut som Harry Potter.

UTEN BRILLER: Potter-skuespiller Daniel Radcliffe går ikke med briller i sivil. Her sammen med de andre barnestjernene og forfatteren JK Rowling på premieren i går.Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart