DEBATT

Debatt: Barneloven

Barnas beste er viktigst

Når det gjelder automatisk delt foreldreansvar, har vi har valgt å lytte til tunge aktører, som SSB og Barneombudet.

DELT BOSTED: - Det er belegg for å være kritisk til det foreliggende forslaget, selv om det bare handler om å løfte delt bosted fram i lovteksten som et mulig alternativ, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix
DELT BOSTED: - Det er belegg for å være kritisk til det foreliggende forslaget, selv om det bare handler om å løfte delt bosted fram i lovteksten som et mulig alternativ, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

KrF deler Henrik Hammerhei Slevigens ønske (Dagbladet 20. februar) om at barn skal få vokse opp med god kontakt med begge foreldre. Derfor er det viktig å understreke at de lovendringene vi er kritisk til ikke handler om samværsretten og foreldreansvaret når foreldre skiller lag. KrF har stemt imot to av de foreslåtte lovendringene fordi vi er overbevist om at barnas beste i gjeldende situasjoner må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Det ene forslaget vi er kritisk til er automatisk foreldreansvar når foreldrene aldri har bodd sammen og heller ikke bor sammen når barnet blir født, og det andre handler om hvorvidt delt bosted skal prioriteres som et foretrukket alternativ i lovteksten.

Når det gjelder automatisk delt foreldreansvar, har vi har valgt å lytte til tunge aktører, som SSB og Barneombudet, som begge er tydelige på at foreldre som aldri har bodd sammen har et høyere konfliktnivå. De mener derfor at den foreslåtte lovendringen med automatisk delt foreldreansvar, også når foreldrene ikke har bodd sammen eller bor sammen når barnet blir født, vil føre til flere meklinger og saker for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer