Barnas beste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ET INTERVJU

med undertegnede i Dagbladets ellers så utmerkede serie om barnevernet, kan det etterlates det inntrykk at kjøp av barnevernsplasser i private institusjoner nå ikke skal adskille seg fra ordinær kommersiell virksomhet. Dette er imidlertid ikke verken dagens situasjon eller intensjoner for fremtiden.

Tvert imot vil det fortsatt være barnets beste og det aktuelle barnets konkrete behov for hjelp som er og blir det overordnede hensyn.

Dette hensyn har alltid førsteprioritet og vil også gjelde i den konkurransen om tilbud på private barnevernsplasser som nå er i gang, som et pilotprosjekt, i regi av Statens barnevern og familievern, region Vest.

De 32 private institusjonene som deltar i konkurransen vil bli vurdert både på grunnlag av objektive kvalifiseringskriterier (som ordnet økonomi, regnskapsførsel etc), samt kvalitet og pris.

De tilbud som fremstår som de beste ut fra en faglig og kvalitativ vurdering, forankret i de konkrete behov som skal dekkes og de nye forskrifter om krav til kvalitet i barnevernsinstitusjoner, vil bli foretrukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer