Predikant Dionny Baez kommer til Norge neste uke. Det er Jan Hanvolds TV-kanal, Visjon Norge, som inviterer. Baez er fra Venezuela, men bor i Pennsylvania, USA. Han er en av Hanvolds mange karismatiske predikantvenner i landet.

Baez’ første opptreden på norsk jord var i januar 2017. Han hausser opp stemningen. «Har dere sett fulle barn før?» spør han publikum. Foreldre og foresatte får barna fram til «profeten».

Snart ligger flere av ungene på gulvet. De ser nesten beruset ut. Hva foregår? Suggesjon? Press? Møtene får i hvert fall medieomtale, blant annet i Dagen.

Besøk nummer 2 – sommeren 2017. Predikanten bruker høyt volum og spenstig kroppsspråk. Vil ha deg til å gi penger.

På møtet 13. august måtte du, hvis du er pastor, gi nøyaktig 3650 kroner til Visjon Norge. Det er Guds vilje, mente Dionny Baez. Du vil vel ikke gå imot Gud?

«Endelig!» jubler Visjon Norge nå. Et halvår har gått siden Baez var her sist. Nå kommer han altså tilbake.

En «herlig konferanse», spår kanalen om møtene, som holdes 22. - 25. februar. Kanalen koser seg også med en «personlig hilsen» fra Baez i forkant.

Vi er litt usikre på hva som er så herlig. Mimikken og mikrofonbruken er i det minste interessant. Dét skal han ha – pengepredikanten fra Pennsylvania.

Visjon Norge inviterer deg og barna dine til ekstremkarismatiske møter. Hovedtaleren kaller seg «profet» og «doktor» Baez. Men hva er han egentlig? Hva skal vi kalle ham? Barnas fyllefestarrangør?

  • Cecilie Erland, Kristiansand
  • Öyvind Glömmi, Oslo p.t. Island
  • Reidar Helmikstøl, Lysefjorden
  • Marianne Johansen, Drammen
  • Geir Olsen, Bjørkelangen
  • Sigmund Ådnøy, Jæren