Filmanmeldelse: Cannes-aktuelle «De uskyldige»

Barnas hemmelige liv

Eskil Vogt har laget en visuelt slående og ubehagelig thriller om oppvekst.

IMPONERER: Rakel Lenora Fløttum er blant skuespillerne som imponerer stort i «De uskyldige», som ble vist i Cannes i formiddag Filmen  konkurrerer i Un Certain Regard-delen under filmfestivalen.Foto: Mer film
IMPONERER: Rakel Lenora Fløttum er blant skuespillerne som imponerer stort i «De uskyldige», som ble vist i Cannes i formiddag Filmen konkurrerer i Un Certain Regard-delen under filmfestivalen.Foto: Mer film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Det har vært et godt år for norsk film. Joachim Triers «Verdens verste menneske» ble tatt ut til hovedkonkurransen i Cannes og Eskil Vogts «De uskyldige» ble valgt ut til å konkurrere i Un Certain Regard-delen. Det er første gang på ti år at en norsk film velges til sistnevnte program.

I år har Vogt, som med spillefilmen «Blind» fra 2013, latt Trier hvile og regissert sitt eget manus. Det har gått omtrent like bra som sist, «De uskyldige» er nemlig en film verdig Cannes.

Hjemmeferie

I Vogts andre spillefilm som regissør møter vi fire barn i en drabantby i Oslo-området. Det er sommerferie, men av forskjellige grunner er alle fire hjemme. Samtlige har også spesielle utfordringer. Ben (Sam Ashraf) og Aisha (Mina Yasmin Bremseth Asheim) bor begge hos alenemødre som takler tilværelsen dårlig. Ida (Rakel Lenora Fløttum) prøver å balansere ansvaret for sin autistiske storesøster Anna (Rakel Lenora Fløttum), med et ønske om å leve sitt eget liv.

Vogt har i intervjuer sagt at filmen ble inspirert av at barn har egne, hemmelige liv foreldre ikke vet om. I tillegg mener han at barn er født uten moral og empati, at det er noe som må læres. Det er nettopp disse temaene som er gjennomgående i «De uskyldige».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer