Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Barnas navn blir husket for alltid

Utrivelig underholdning frå TV2s underholdningsavdeling.

UTDATERT OG FORSTOKKET KVINNESYN: Hadde Andreas Nørstrud vært en muslimsk mann som hadde giftet seg med en tenåringsjente fordi han ville forme henne etter sitt ideal, ville han aldri nådd fram i media på denne måten, Her var deltakeren på Gullrutennominasjon.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UTDATERT OG FORSTOKKET KVINNESYN: Hadde Andreas Nørstrud vært en muslimsk mann som hadde giftet seg med en tenåringsjente fordi han ville forme henne etter sitt ideal, ville han aldri nådd fram i media på denne måten, Her var deltakeren på Gullrutennominasjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Farmen-deltaker Andreas Nørstrud (31) har fått klippekort i TV2s underholdningsavdeling, nå sist i et intervju med TV2s underholdningsavdeling, publisert 3. april, som følger familien på ferie til Island.

Reportasjen er særs problematisk fordi ekteparet Nørstrud-Hansen nå har fått to døtre som også TV2 velger å identifisere med navn og bilde. Denne identifiseringen blir usedvanlig usmakelig siden det eneste Nørstrud har å komme til torgs med gang på gang, er et særs utdatert og forstokket syn på kvinner og familieliv.

Dette er en mann som sammenligner kvinner med bruktbiler, og derfor ville gifte seg med en 18-årig jomfru. Den samme Nørstrud piper i intervjuet med TV2 underholdningsavdelingen at det var vanskelig å gifte seg med en 18-åring, men at han føler at han i dag «i stor grad har lykkes med», som han sier, å forme henne til det livet han ønsker å leve.

Det er så man kan håpe på at det hele er en nøye regissert performance, der familien Nørstrud-Hansen utnytter en klikkgrådig underholdningsavdeling i TV2 for å få ferien de ønsker seg på Island!

Hadde Nørstrud vært en muslimsk mann som hadde giftet seg med en tenåringsjente fordi han ville forme henne etter sitt ideal, ville han aldri nådd fram i media på denne måten. Og det ville iallfall ikke blitt ufarliggjort i noen underholdningsavdeling. Og hvorfor skal vi godta at en mann som lar døtrene sine vokse opp med en mor som skal være underdanig ham, og forteller at han vil komme til å bruke tukt (hva nå enn han legger i ordet) mot ungene skal være underholdningsstoff?

Svaret er at vi skal ikke det. I enhver annen setting ville dette vært en historie om en familie med hvor man er bekymret for dårlige framtidsutsikter og lav omsorgsevne for barna.

At TV2 ikke velger å beskytte barnas identitet, men lar de to jentene være del av reportasjen med fullt navn og bilde er et presseetisk overtramp. Døtrene er ikke sine foreldre. De har rett til sitt eget personvern og å skape sin egen identitet - også på Internett. For per i dag vil ikke koblingen mellom dem og farens meninger bli brutt med mindre jentene en dag velger å skifte navn.

Google husker i en liten evighet. Det må også foreldre og pressen ha i mente.

Den tidligere «Farmen»-deltakeren er ikke enig i at uttalelsene hans i «God kveld Norge»-reportasjen er kontroversielle. Nørstrud selv sier til Dagbladet at han og kona hadde flere diskusjoner før de valgte å takke ja til å stille opp, og mener døtrene er ivaretatt på en fin måte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!