Barnas nye jule-helt

Suzanne Paalgard (28) er julas helt for alle småbarn som følger NRKs «Jul i Blåfjell». Men Suzannes egen sønn er livredd hver eneste kveld han ser mamma «Turte» på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Gard (4) er like redd hver gang fjellet lukker seg, fordi han tror vi ikke rekker inn i Blåfjell før det er for seint, smiler Suzanne Paalgard. Gard deler skjebne med et ukjent antall norske barn. Derfor må Suzanne se Turte og Tvilling på tv sammen med sønnen hver eneste førjulskveld i desember. Men julaften er det ugjenkallelig slutt.

Kjøkkenjobben

- Men det var verre da han så meg i «Offshore». Han trodde jeg jobbet på et kjøkken i Nordsjøen, forteller Suzanne, som startet sin skuespillerløpebane i friteatergruppa på ungdomsskolen på Uranienborg. Suzanne er oppvokst på hovedstadens beste vestkant, men hun valgte å flytte til østkanten da hun skulle stifte eget bo. Nå bor hun midt på trendriktige Grünerløkka, 7,5 meter fra favorittkafeen Bar Boca.

- Kunne sittet her på kveldstid, med barnevakten i vinduet. Men da hadde det vel blitt ramaskrik, tenker jeg, skratter rødluggen, som har smeltet mange barnehjerter.

- Den eneste tv-kalenderen jeg husker fra min egen barndom, er «Jul i Skomakergata». Den har jeg sett mange ganger. Det var derfor veldig hyggelig å få tilbud om å være med i den nye NRK-kalenderen. Spørs om den er like populær etter 20 år, sier Suzanne, som husker iskalde uteopptak på Rørosvidda og glovarme studioopptak fra Marienlyst med stor glede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer