LEDER

Barnas sikkerhet

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Fire statsråder la i går fram 43 tiltak for å bekjempe vold og seksuelle overgrep mot barn og ungdom. Anledningen var 25 års markeringen for FNs barnekonvensjon, en påminnelse om at barns rettigheter er en ny idé. Også her i landet sliter myndighetene med å sørge for rettssikkerhet for samfunnets minste og mest sårbare. Bare de siste ukene har vi fått høre grufulle historier om barn som er mishandlet til døde midt iblant oss uten at noen har grepet inn, verken skole, barnevern eller politi.

Under de rødgrønne ble vold i nære relasjoner satt ettertrykkelig på dagsorden. Det ble sagt om tidligere justisminister Knut Storberget at temaet var det første han tenkte på når han sto opp, og det manglet verken på engasjement eller planer fra et tilsvarende firkløver av rødgrønne statsråder. Barnevernet fikk økte bevilgninger og ikke minst ble det opprettet såkalte barnehus, som skulle ivareta voldsutsatte barns rettssikkerhet. Men den gode vilje er ikke nok når barn må vente i månedsvis på dommeravhør og undersøkelser. Overgripere slipper unna, fordi politi og rettsvesen gjør en dårlig jobb. Det handler både om manglende kompetanse og prioritering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer