DEBATT

Barnas ytringsfrihet

Bør vi alltid spørre foreldrene før vi intervjuer barn?

MALALA: Ikke alle barn har like sterke meninger, men alle barn har rett til å bli hørt. Derfor kan det være problematisk å spørre foreldrene før intervjuer.
MALALA: Ikke alle barn har like sterke meninger, men alle barn har rett til å bli hørt. Derfor kan det være problematisk å spørre foreldrene før intervjuer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fredsprisvinner Malala Yousafzai har reist hjem. 17-åringen presiserte i talen sin at hun er den yngste som noen gang har fått prisen, og tøyset med at hun nok også er den eneste som fremdeles krangler med sine småsøsken.

Allerede som 11-åring begynte hun å blogge for BBC. Malala er blitt et forbilde for barn over hele verden. Barn som har sett at det å få en stemme, det å bli hørt, kan hjelpe andre og gjøre verden bedre.

Alt hva Malala har oppnådd i løpet av sin unge alder må få oss til å tenke over hvilke muligheter vi selv gir våre barn til å gjøre seg gjeldende i samfunnet.  

Ikke alle har et så sterkt budskap som Malala. Det hun har på hjertet er kontroversielt i store deler av verden, men prisverdig for oss. Vi er mange som er dypt imponert over hva som bor i henne, og vi er imponert over hvordan foreldrene hennes må ha sett dette tidlig og lagt til rette for at det skulle få fritt utløp.

Vi håper hun kan lykkes, vi er takknemlig og håpefulle for at nettopp hennes stemme kan sørge for en forbedring og utvikling for barns rett til skolegang.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer