Barndomshjemmet

Treffende polemiske tekster av Frode Grytten og nostalgiske fotografier av Jens Hauge - perfekt timet.

HJEMMESNEKRA: Huset i skogen går igjen i bildene til Jens Hauge, som flankeres av Frode Gryttens treffende tekster i boka «Det norske huset». Alle foto: FRA BOKA
HJEMMESNEKRA: Huset i skogen går igjen i bildene til Jens Hauge, som flankeres av Frode Gryttens treffende tekster i boka «Det norske huset». Alle foto: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Ukas bokanmeldelser 

BOK: «Ve, ve, du Notar, du sterke Meklargigant! Du som var kledd i fint lin og purpur og skarlak, og lyste av gull og edelsteinar og perler; at ein så stor og lønnsam eiendomsmeklarkjede er blitt lagd aude på ein time!»

Slik står det skrevet i «Evangeliet etter Notar», som er en av tekstene i «Det norske hus». Der spås det også at «Meklarane på jorda skal også gråte og sørgje, fordi ingen lenger kjøper hus og hytte.»

Særegne fotografier «Bikubesong»-Grytten og Hauges originale bokprosjekt kunne ikke vært mer perfekt timet. Utgangspunktet er nærmere 70 svart-hvitt fotografier av hjemmesnekrede norske plankehytter, som fotografen Jens Hauge har tatt over en 20-årsperiode. Alt fra små skur i trærne, blikkhytter og snøborger til rare tunnelganger, skakke verandaer og mer omfattende byggverk som likner kunstinstallasjoner.

Det nostalgiske 50-tallspreget på de særegne fotografiene — noen av dem kunne vært et hus i en storbyslum — står i skrikende kontrast til den norske bygge,- oppussings- og designfeberen de siste tiårene. Det er da også tematikken i tekstene til Frode Grytten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer