Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Barnebokforfatter kastet av fly for å banne

Brukte ordet «fuck» to ganger.

HIT, MEN IKKE LENGER: Barnebokforfatteren og tv-produsenten Robert Sayegh ble kastet av flyet før det tok av fra Detroit. Flyet fra Atlantic Southeast Airlines fløy på oppdrag for Delta Airlines. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP
HIT, MEN IKKE LENGER: Barnebokforfatteren og tv-produsenten Robert Sayegh ble kastet av flyet før det tok av fra Detroit. Flyet fra Atlantic Southeast Airlines fløy på oppdrag for Delta Airlines. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): Barnebokforfatteren og TV-produsenten Robert Sayegh (37) vurderer å gå til rettslige skritt etter at han på søndag opplevde å bli kastet av flyet etter at en kabinansatt overhørte at han bannet, melder Detroit Free Press.

Brukte f-ordet Flyet, som skulle fra Detroit til Newark, var 45 minutter forsinket da forfatteren lot frustrasjonen få utløp verbalt og brukte banneordet «fuck» (faen).

Ifølge Sayegh snakket han ikke til den kabinansatte, men til en medpassasjer, da han brukte den uheldige glosen.

- Det er tåpelig og pinlig. Jeg bare snakket til fyren som satt ved siden av meg. Jeg sa «Hva er det som tar så lang tid? Hva faen er det som skjer?»

Adjektiver Flyet, som holdt på å takse ut på rullebanen, gjorde helomvending. Deretter kom politimenn om bord for å eskortere barnebokforfatteren av flymaskinen.  

- Jeg bare: Kaster de meg av flyet? Det er ikke som om jeg oppførte meg som en gærning og ropte «Flytt på flyet», sier Sayegh, som forteller til Detroit Free Press at han brukte f-ordet to ganger.

- Jeg vil ikke at det skal virke som om jeg banner hele tida. Men i Brooklyn bruker vi banneord som adjektiver.

Vurderer søksmål Han forteller at han er varsom overfor flyselskapenes regler etter å ha mistet en slektning i terrorangrepet 11. september.

- Søskenbarnet mitt døde 11. september. Hvis noen gjorde opprør på flyet, ville jeg knust dem.

Sayegh vil nå diskutere saken med sin advokatbror og vurderer å saksøke flyselskapet. Flygningen ble fløyet av Atlantic Southeast Airlines på oppdrag for Delta Airlines.

- Jeg ville ikke vurdert det hvis jeg ikke følte at de fortjente det, sier han.

Igangsetter intern granskning
Han innrømmer at det var han selv som kontakt lokalmedia i Detroit mens han ventet på neste flymaskin.

- Dette er virkelig, virkelig tåpelig. Fyren bør ikke jobbe med mennesker. Det er tåpelig.

En talskvinne for Atlantic Southeast Airlines, Kate Modolo, sier til Detroit Free Press at selskapet vil sette i gang en intern gransking rundt hendelsen om bord på flight 5136.

- Vi beklager de ubehageligheter denne hendelsen kan ha forårsaket, sier hun og legger til at Sayegh fikk plass på et seinere fly til Newark.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media