Du leser nå Dagbladet Pluss

Barnebokheltene som lærer ungene å si nei

Jakob og Neikob er tilbake.

RADARPAR: Den nye boka om Jakob og Neikob blir nærmest en julefortelling, men burde vært hakket hvassere, mener anmelderen. Illustrasjon fra boka
RADARPAR: Den nye boka om Jakob og Neikob blir nærmest en julefortelling, men burde vært hakket hvassere, mener anmelderen. Illustrasjon fra bokaVis mer

ANMELDELSE: De er et umake par, Jakob og Neikob. Bestevenner og samboere og hverandres motsatser i personlighet og farger. Den en ene sier ja til alt, den andre nei. De får oss til å tenke på André Bjerkes jagris og neigris, men Kari Stai fornyer typene og skaper en helt egen visuell verden.  

I årets bok, som er den tredje i rekken, tar det tomme, mørke loftet i huset nattesøvnen fra vennene:

«- Søv du også dårleg om natta, Neikob? spør Jakob. - NEI, svarer Neikob. - Eg søv ikkje i det heile. - Vi treng ein sambuar, seier Neikob. - JA, svarer Jakob. - Kva er ein sambuar?»

Gøyalt og genialt

  Humor og overraskelser i farger og handling preger bøkene om bestevennene, som i årets fortelling blir «verstevenner» mens de prøver å finne en som kan bo på loftet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.